Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Prudké lejaky a záplavy sužujú Španielsko: Vyžiadali si už tretiu obeť na živote

Prudké lejaky a záplavy sužujú Španielsko
Prudké lejaky a záplavy sužujú Španielsko (Zdroj: TASR/Atlas via AP)

MADRID - V poradí už tretiu obeť na živote si v piatok vyžiadali prudké lejaky a záplavy, ktoré od štvrtka sužujú juh a juhovýchod Španielska. Pre pretrvávajúce dažde, ktoré medzitým ochromili dopravu v regióne, museli byť z najviac postihnutých oblastí evakuované stovky ľudí. S odvolaním sa na vyhlásenie starostu mesta Almería o tom informovala agentúra Reuters.

Posledná obeť prírodného živlu zahynula v piatok v andalúzskom meste Almería, keď sa snažila autom prejsť cez tunel, uviedol starosta tohto prístavného mesta Ramón Fernández Pacheco. Prvými dvoma obeťami sa vo štvrtok stali dvaja súrodenci v dôchodcovskom veku, ktorých vozidlo strhla a odplavila voda rýchlo sa valiaca po cestnej komunikácii v meste Caudete, približne 100 kilometrov juhozápadne od Valencie.

Silné dažde a prívalové povodne v Murcijskom regióne a Valencijskom spoločenstve na juhovýchode krajiny so sebou v mnohých mestách strhli autá a sutiny. Stovky ľudí, žijúce v daných regiónoch, museli byť evakuované, pričom neraz aj priamo zo zaplavených diaľnic. V súvislosti s dažďami museli byť taktiež uzavreté letiská v Almeríi a Murcii, uviedol štátny prevádzkovateľ letísk AENA.

Viac o téme: ZáplavyObeteLejakyŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu