Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Juh Francúzska zasiahli výdatné zrážky a záplavy, obete nehlásia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Po výdatných zrážkach, ktoré v stredu zasiahli juhovýchod Francúzska, platí vo štvrtok varovanie pred silnými búrkami a záplavami už len v jednom departemente - na ostrove Korzika.

Juhofrancúzske regióny pri pobreží Stredozemného mora od utorka zápasia so záplavami v dôsledku výdatných zrážok a búrkových systémov, ktoré sprevádza aj silný vietor. Ide o jav, ktorý sa na jeseň v tejto časti krajiny často vyskytuje. Spravodajský portál LCI uviedol, že v stredu na niektorých miestach v oblasti spadol za 24 hodín až štvormesačný úhrn zrážok.

Výčiny počasia spôsobili veľké materiálne škody. Hoci zatiaľ nedošlo k obetiam na životoch, z departementu Hérault hlásia prípad asi 70-ročnej ženy, ktorú odniesol prúd vody. Po tom, ako ju našli v bezvedomí, bola prevezená do nemocnice v Montpellier. Jej stav lekári označujú za kritický.

Mnohé z ciest sú podmyté alebo zaplavené, čo komplikuje cestnú dopravu. Železničná spoločnosť SNCF informovala, že od stredy večera až do 4. novembra je prerušená doprava vlakmi triedy TGV a Intercité na trati Montpellier-Perpignan a Španielsko, ako aj medzi mestami Montpellier a Toulouse. K zmenám došlo aj v leteckej doprave, keď menšie letiská pre nepriaznivé počasie odkláňali pristávajúce lietadlá do iných, bezpečnejších, destinácií.

Viac o téme: BúrkyZrážkyFrancúzskoKorzika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu