Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ťažký úraz a smrť manželky: Janko zostal sám na tri deti, osud ho skúša stále viac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Bol rok 2008, keď mal Janko z obce Stožok (okres Detva) ťažký pracovný úraz. Pád zo strechy mu spôsobil vážne zdravotné problémy. Rozhodol sa nevzdať. Napriek tomu si pre neho osud pripravil ťažké skúšky, ktoré by nejedného človeka položili na lopatky.

Po tom, ako sa zranil, prišiel o prácu. Na invalidnom dôchodku nezostal, aj naďalej si privyrábal ako stavbár za relatívne nízke finančné ohodnotenie. "V roku 2016 však prišla ďalšia životná rana. Onkologické ochorenie si vyžiadalo život jeho manželky a on zostal sám s tromi nezaopatrenými deťmi," priblížila polícia. Deti majú v súčasnosti 11, 12 a 16 rokov. Aby toho nebolo málo, 12-ročný syn trpí ťažkou astmou.

Pán Janko zo Stožka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - BB)

Pomocnú ruku statočnému mužovi podali policajti a civilní zamestnanci Obvodného oddelenia PZ Detva. Spoločne s ďalšími priateľmi polície dali dokopy gastrolístky a finančnú hotovosť. Rodinke tak tento mesiac prilepšili o viac než 150 eur. Zdá sa vám to málo? Pre niekoho zaváži každé jedno euro. Ťažko skúšanému Jankovi a jeho deťom môžete pomôcť aj vy. Aspoň symbolickú čiastku môžete poslať priamo na ich bankový účet: SK62 0900 0000 0004 0096 8854. 

Viac o téme: PomocPolícia Janko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu