Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Alexandra (†33) šla na liposukciu do zahraničia: Neposlúchla lekárov, krutá smrť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

SANTO DOMINGO - Tridsaťtriročná Američanka si to namierila z New Yorku do Dominikánskej Republiky, kde chcela podstúpiť plastickú operáciu, a to aj napriek tomu, že jej lekári v USA tento zákrok neodporučili. Skrášľovacia turistika ju nakoniec stála život. Ide už o tretí podobný prípad za posledný mesiac.

Alexandra Medinaová sa rozhodla pre liposukciu brušného tuku. Pôvodne plánovala absolvovať zákrok doma v Spojených štátoch, no lekári ju odmietli operovať s odôvodnením, že najskôr musí trochu schudnúť. To však nechcela a cez Facebook hľadala rýchlejší a účinnejší spôsob, ako sa zbaviť nežiaduceho tuku. "Doktor Félix Almánzar zo San Dominga ju ubezpečil, že nebude s ničím problém, že operoval už aj obéznejšie ženy a objednal ju," hovorí Alexandrina sestra Maxine s tým, že cena zákroku bola oveľa nižšia ako v USA. 

FOTO Alexandra (†33) šla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Lenže zákrok sa skončil tragédiou, matka štrnásťročného syna skonala na operačnom stole. Ako príčina smrti je na úmrtnom liste uvedená tuková embólia alebo krvná zrazenina. Medinaová sa tak zaradila k mužovi z New Yorku a žene z Alabamy, ktorí zomreli pri estetickom zákroku v Karibiku počas posledných štyroch týždňov. 

FOTO Trojnásobná mama (†28) podstúpila plastiku zadku: Náhla smrť, pre krásu zomreli viaceré

Ministerstvo zdravotníctva Dominikánskej republiky uviedlo, že celý prípad prešetrí. "Tu už žiadne hľadanie pravdy nepomôže, lebo nám ju nič nevráti," povedala zdrvená Maxine. "Aj tak nakoniec skonštatujú, že išlo o nešťastnú náhodu. Táto skúsenosť by mala byť varovaním pre všetkých, ktorí plánujú vycestovať za plastickou chirurgiou do latinskoamerických krajín," dodala. 

Viac o téme: PlastikaTragédiaSmrťDominikánska republikaLiposukcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu