Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľudia sú zhrození z inzerátu na ubytovanie: Nemyslíte vážne, že ľuďom ponúkate šialenosť na FOTO!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Trend Me)

TAURANGA - Inzerát na ubytovanie na predmestí novozélandského mesta Tauranga vyvolal ostré reakcie návštevníkov stránky Trade Me. Podľa väčšiny názorov je nevhodné, že chce niekto ubytovať ľudí vo svojej práčovni. Zástupca spoločnosti propagujúcej ponuku však hovorí, že všetko prebehlo v súlade so zákonom.

Malú práčovňu vybavenú posteľou propagoval jej majiteľ ako možnosť ubytovania pre záujemcov, ktorí si príliš nepotrpia na luxus. Vo svojom inzeráte, kde tesnú miestnosť s malým okienkom ponúka za týždňové nájomné 80 novozélandských dolárov (71 eur), prejavil aj značnú dávku ohľaduplnosti voči potenciálnym záujemcom. "Nemusíte sa báť, práčku používam iba v sobotu," píše v inzeráte.

Ľudia sú zhrození z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Trend Me)

Autor ponuky láka možných zákazníkov na nevídaný "komfort" v izbe, kde jednu stenu lemuje posteľ a druhú malé umývadlo, práčka a úzka skriňa. Nezabudol pripomenúť, že nájomník pri takýchto nízkych nákladoch ušetrí, lebo bude míňať peniaze už iba na jedlo a drogériu. Súčasťou domu je vraj aj záhrada plná avokáda a všetky náležitosti, ktoré ponúka moderné bývanie. 

Ľudia sú zhrození z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Trend Me)

Inzerát na voľnú izbu ľudia totálne vysmiali: Pozrite na FOTO, vidíte ten šialený detail?

Inzerát, ktorý sa objavil na portáli Trade Me 6. júla, rozzúril mnohých užívateľov. Tí poukazujú najmä na zneužívanie zúfalej situácie ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť zaplatiť za slušné bývanie. "Pripúšťam, že práčovňa nie je vhodný priestor na život, ale inzerát dodržal všetky nutné náležitosti," vysvetľuje George Hiotakis z inzerujúcej spoločnosti. Podmienkou zverejnenia podobných ponúk sú podľa neho aj obrázky okolia, čo tento prenajímateľ splnil. Je už iba na rozhodnutí ľudí, či na ponuku zareagujú alebo nie. 

Ľudia sú zhrození z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Trend Me)

Hiotakis pripomenul, že podľa oficiálnych zdrojov sa miestna cena mesačného nájmu štverá k sume 500 dolárov (445 eur), takže takáto ponuka by mohla byť pre mnohých lákavá. "Toto je odraz krutej reality spojenej s bývaním," okomentovala situáciu Tessa Mackenzieová zo sociálneho úradu a pridala neutešenú štatistiku. Podľa aktuálnych zistení čaká na bývanie v Taurange až 280 rodín. Mesto zaznamenalo 62-percentný nárast žiadostí o bývanie v porovnaní s rokom 2018 a chýba v ňom 1700 sociálnych bytov. 

Viac o téme: Nový zélandBývanie PrenájomInzerát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu