Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

FOTO Policajná kontrola v Zlatých Moravciach odhalila nelegálnu prácu cudzincov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: KR PZ Nitra)

ZLATÉ MORAVCE - Policajti cudzineckej polície z Nitry realizovali v pondelok (15. 4.) bezpečnostno-represívnu akciu s názvom Kompenzačné opatrenia. V objekte jednej spoločnosti v Zlatých Moravciach natrafili na cudzincov, ktorí sa síce na Slovensku nachádzali oprávnene, avšak pri kontrole bolo zistené, že vykonávajú nelegálnu prácu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Na policajné oddelenie policajti predviedli dvoch Srbov, jedného občana Bosny a Hercegoviny a troch Macedónčanov. "Za nelegálnu prácu im bolo vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení so zákazom vstupu na dobu jedného roka a určená 15-dňová lehota na vycestovanie," spresnila Baloghová.

FOTO Policajná kontrola v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Nitra)

Hlavným cieľom takýchto akcií je podľa polície kontrola oprávnenosti pobytu cudzincov. Taktiež kontrola nelegálneho zamestnávania cudzincov, dodržiavanie pobytového režimu cudzincov, dodržiavanie povinností iných právnických osôb v zmysle zákona o pobyte cudzincov či kontrola miest a objektov, kde je predpoklad neoprávneného zdržiavania sa cudzincov na území SR. 

"V prípadoch zamestnávateľov, ktorí cudzincov nelegálne zamestnávali, konajú príslušné inšpektoráty práce a po vykonaní úkonov nie je vylúčené aj konanie polície voči osobám zodpovedným za nelegálne zamestnávanie cudzincov na území Slovenska," uviedla Baloghová.

Viac o téme: Zlaté moravceCudzinciNelegálna práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu