Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zlaticu Kušnírovú nepustili na oslavy MDŽ: Chcela sa stretnúť s Ficom a vrátiť mu kvety pokropené krvou

Zlatica Kušnírová rok po vražde Jána Kuciaka a jej dcéry Martiny Kušnírovej.
Zlatica Kušnírová rok po vražde Jána Kuciaka a jej dcéry Martiny Kušnírovej. (Zdroj: vac)

PREŠOV - Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, Zlatica, sa plánovala zúčastniť osláv najsilnejšej vládnej strany Smer-SD ku dňu žien v Prešove. Tam sa zhromaždili desiatky ľudí. Pani Kušnírová sa chcela stretnúť s predsedom Robertom Ficom a vrátiť mu kvety, ktoré jej dal pred rokmi. Na oslavy ju však nepustili. Vraj nemala pozvánku.

Strana Smer ako každý rok oslavuje Medzinárodný deň žien vo viacerých mestách na Slovensku. Zavítala aj do Prešova, kde na predsedu Roberta Fica čakala aj mama Martiny Kušnírovej. Informuje o tom portál tvnoviny.sk. Martinu Kušnírovú zavraždili 21. februára vo Veľkej Mači spolu s novinárom Jánom Kuciakom. Na oslavy ju však nakoniec ochranka nepustila. Kušnírová chcela vrátiť Ficovi kyticu, ktorú jej dal pred rokmi v Sabinove. 

Nechcem kvety pokropené krvou

Ficovi sa chcela postaviť tvárou v tvár, no dnu ju nepustili. Vraj nemala pozvánku. Priniesla štyri ruže, dve za Martinu a dve za Jána. Keďže ju dnu nepustili, kvety položila ku dverám a odišla. S ostatnými ľuďmi pritom problém nemali. „Som to dlžná svojej dcére a chcem mu (Robertovi Ficovi, pozn. red.) vrátiť tie kvety, ktoré mi pred štyrmi rokmi dal. Zlyhala som, nemala som tam byť, zlákal ma program, tak ako teraz tieto ženičky a dcéra mi to vtedy vytkla. Teraz mu ich idem vrátiť, pokropené krvou a slzami,“ povedala pre portál pani Zlatica.

Vyjadrenie strany Smer-SD

Vyjadrenie strany Smer k incidentu na oslavách MDŽ. „Pani Z. Kušnírovej neodopierame nárok na všetky prejavy emócií a smútku. Stratila najcennejšie čo mala a chápeme, v akej ťažkej situácii sa po smrti dcéry a budúceho zaťa ocitla. Principiálne však odmietame, aby bola táto tragická udalosť pod taktovkou hyenistických médií hrubo zneužívaná na politický boj proti strane SMER - SD. Dôrazne sa ohradzuje voči takýmto praktikám a odmieta akékoľvek spájanie vraždy novinára a jeho snúbenice so stranou SMER - SD,“ uviedla strana v stanovisku. 

Viac o téme: Robert FicoSMER-SDMDŽZlatica Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu