Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nikola (21) a Margita (42) kšeftovali s láskou: Manželstvo za peniaze s cudzincami

Dve Slovenky sa predali cudzincom na svadbu. (ilustračná foto)
Dve Slovenky sa predali cudzincom na svadbu. (ilustračná foto) (Zdroj: pixabay)

BRATISLAVA - Dve Slovenky boli až príliš vydajachtivé. Uzavreli manželstvo za peniaze s cudzincami, no napokon ich predsa len dobehla spravodlivosť. Voči Nikole (21) a Margite (42) vzniesol vyšetrovateľ obvinenie za zločin prevádzačstvo spáchaného formou účelového manželstva.

Informáciu priniesla polícia na sociálnej sieti. Vyšetrovateľ v prvom prípade obvinil Nikolu H. (21). "Podľa zistení polície sa na sociálnej sieti zoznámila s 30-ročným občanom Egypta. Oslovil ju pod zámienkou ponuky práce v pizzerii v Írskej republike," priblížila polícia.

Dvojica potom uzatvorila dohodu. Za zatiaľ nezistenú finančnú čiastku na matrike v írskom meste Drogheda uzavreli účelové manželstvo. "Vďaka tomu jej manžel mohol požiadať o povolenie na pobyt za účelom zlúčenia rodiny na území členského štátu Európskej únie a tým aj možnosť voľného pohybu v krajinách Európskej únie," znelo v príspevku.

Zarobila smiešnu sumu

Druhý prípad odhalili policajti Národnej jednotky UHCP. Svadba sa konala opäť v Írsku, no tentokrát v meste Cavan. "Obvinenou je Margita Š., ktorá sa vydala za 28-ročného občana Pakistanu. Podľa policajných zistení tento manželský pár spolu vôbec nežil a cudzincovi bol na základe tohto sobáša povolený pobyt v Írsku," objasnili. V čase sobáša mala žena 42 rokov. Nabalila sa o smiešnych 500 eur.

Polícia vzhľadom na prípady upozornila, že za uzavretie takýchto manželstiev hrozí väzenie. "Sobáš sa nedá anulovať a je potrebné rozviesť sa podľa zákonov Slovenskej republiky. Účelové manželstvo je Trestným zákonom definované ako prevádzačstvo," upozornili. Občanom Slovenska hrozí za fiktívny sobáš trestná sadzba na dva až osem rokov, cudzincovi hrozí vyhostenie na päť rokov.

Viac o téme: PodvodPolícia Svadba za peniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu