Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Filmový svet v smútku: Zomrela Marie Kyselková (†83), legendárna Princezná so zlatou hviezdou!

Marie Kyselková Zobraziť galériu (4)
Marie Kyselková

PRAHA - Český aj slovenský filmový svet zasiahla smutná správa. Vo veku 83 rokov navždy odišla herečka Marie Kyselková - predstaviteľka legendárnej princeznej Lady, ktorá sa ukrývala v myšom kožúšku, aby sa vyhla svadbe s kráľom Kazisvetom.

Ešte počas vianočných sviatkov ľudia sledovali obľúbenú rozprávku Princezná so zlatou hviezdou na čele, ktorú stvárnila Marie Kyselková. Legendárna Lada však dnes odišla do hereckého neba a filmový svet tak zarmútila informácia o jej smrti. Správu potvrdil pre český Blesk jej herecký kolega Ivo Niederle.

„Prišla za mnou dcéra z Ameriky. A u mojej princeznej sme strávili dva večery. Dnes ráno za ňou šla jedna z jej dcér, princezná neotvárala. Mal som kľúče, a tak som otvoril, odpočívala pri raňajkách, už ale nedýchala,“ povedal zarmútený herec a sused zosnulej Kyselkovej.

Kyselková žila striedavo vo svojom byte, kde jej bol veľkou oporou a pomocou práve Niederle, a v liečebni v Bohniciach. Starali sa o ňu aj jej tri deti, keďže ju dlhodobo trápili neznesiteľné bolesti nôh. Tie sa herečke spustili po tom, ako absolvovala operáciu chrbta a nebola po nej schopná pohybu a starostlivosti o seba samú.

Marie Kyselková po boku rozprávkového princa Radovana (Josefa Zímu).
Zobraziť galériu (4)
Marie Kyselková po boku rozprávkového princa Radovana (Josefa Zímu).  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Marie KyselkováPrincezna se zlatou hviezdou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu