Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Londýnske letisko Heathrow bolo odrezané: Odstávku mal na svedomí dron

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Na najväčšom londýnskom letisku Heathrow pozastavili v utorok odlety lietadiel po tom, ako v oblasti spozorovali dron. Informovalo o tom vedenie letiska.

Hovorkyňa letiska podľa stanice BBC uviedla, že letisko spolupracuje s políciou, aby zabránilo "akémukoľvek ohrozeniu prevádzkovej bezpečnosti". Dodala, že ako preventívne opatrenie sa rozhodli pozastaviť všetky odlety, dokým sa incident neprešetrí a ospravedlnila sa cestujúcim za spôsobené nepríjemnosti.

Stanica Sky News medzičasom informovala, že odstavená by na Heathrowe mala byť len jedna z dvoch vzletových a pristávacích dráh. 

Lety obnovili

Na najväčšom londýnskom letisku Heathrow obnovili v utorok večer odlety, ktoré predtým pre údajné spozorovanie dronu pozastavili. Podľa tlačovej agentúry AP o tom informovali predstavitelia letiska.

Oznámenie prišlo približne 90 minút po tom, čo londýnska Metropolitná polícia dostala správu o bezposádkovom lietadle, spozorovanom v utorok v okolí letiska Heathrow. Predstavitelia neposkytli podrobnosti okolo pozastavenia odletov, ale vysvetlili, že ďalšie informácie by mali nasledovať.

Heathrow vo vyhlásení napísal: "Na základe štandardných prevádzkových postupov sme, v spolupráci s leteckým dispečingom a Metropolitnou políciou, po krátkom pozastavení odlety obnovili." Polícia neoznámila, či vyšetrovanie potvrdilo, že dron naozaj letel v blízkosti letiska.

V dôsledku pozorovania dronov museli úrady krátko pred vianočnými sviatkami na 36 hodín prerušiť prevádzku ďalšieho londýnskeho letiska Gatwick, čo viedlo k zrušeniu alebo odkloneniu približne 1000 letov. Gatwick je po Heathrowe druhým najrušnejším letiskom Británie.

Viac o téme: LetiskoHeathrowDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu