Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Indonézska polícia našla scénu popravy robotníkov: Brutálny útok separatistov má cez 16 obetí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Mujiono)

JAKARTA - Indonézske bezpečnostné zložky našli telá 16 obetí nedeľňajšieho útoku papuánskych separatistov v provincii Západná Papua. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP odvolávajúca sa na armádu.

Útok, ktorý si vyžiadal životy stavebných robotníkov, bol jeden z najhorších v nepokojnej indonézskej provincii Západná Papua za posledné roky. Telá podľa armády prevezú do mesta Timika z odľahlého okresu Nduga, hornatého regiónu, kde k útoku došlo.

Obete ešte neidentifikovali a ozbrojené zložky neposkytli informácie o tom, akým spôsobom boli usmrtené. Podľa jedného svedka separatisti zabili najmenej 19 ľudí, pričom niektorých popravili zastrelením alebo im podrezali hrdlá. Miestne médiá hovorili o 24 až 31 obetiach.

Indonézska polícia našla scénu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mujiono)

Región Papua na východe krajiny je považovaný za baštu separatistov, ktorí sa vzpierajú indonézskej vláde už takmer 50 rokov.

Indonézska vláda vedie v snahe spacifikovať nepokojnú provinciu už niekoľko desaťročí politiku osídľovania Papuy osadníkmi z Jávy a iných častí Indonézie, a zároveň intenzívne investuje do rozvoja miestnej infraštruktúry.

Viac o téme: Separatistiútok Indonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu