Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Náhrada za vyhodeného moderátora RTVS: TÁTO žena strieda Dobšinského!

RTVS už má náhradu za Dobšinského. Zobraziť galériu (6)
RTVS už má náhradu za Dobšinského.

BRATISLAVA – V sobotu to prepískol na plnej čiare! Moderátor RTVS Braňo Dobšinský si za svoj neprofesionálny prístup k diskusnej relácii Sobotné dialógy vyslúžil vyhadzov. Verejnoprávny vysielateľ už má za neho aj náhradu. Vystrieda ho žena!

Uplynulý víkend sa poslucháči Rádia Slovensko nestačili čudovať. Nielenže pravidelná diskusná relácia Sobotné dialógy sa bez akéhokoľvek upozornenia začala o 20 minúť neskôr, ale bola aj predčasne ukončená. Nehovoriac o neprofesionálnom prístupe moderátora k hosťom. Mnohí poslucháči mali z Dobšinského pocit, akoby mal vypité.

Dobšinský v Sobotných dialógoch, aj v RTVS skončil.
Zobraziť galériu (6)
Dobšinský v Sobotných dialógoch, aj v RTVS skončil.  (Zdroj: rtvs.sk)

A práve toto správanie dlhoročného spravodajcu RTVS má svoju dohru. Rozhlas a televízia Slovenska vyvodili dôsledky a Dobšinský tak končí. „RTVS a Branislav Dobšinský sa dohodli na ukončení pracovného pomeru k 9. októbru,“ vyjadrila sa hovorkyňa Erika Rusnáková.

Za moderátora, ktorý dlhodobo viedol program Sobotné dialógy, už má RTVS podľa omediach.com aj náhradu. Miesto za mikrofónom zaplní nežnejšie pohlavie. „Najbližšie vydania diskusnej relácie RTVS Sobotné dialógy bude moderovať Marta Jančkárová,“ potvrdila túto informáciu hovorkyňa. Skúsená moderátorka tak bude najbližšie týždne diskutovať s hosťami o spoločenskom a politickom dianí.

Dobšinského za mikrofónom nahradí Jančkárová.
Zobraziť galériu (6)
Dobšinského za mikrofónom nahradí Jančkárová.  (Zdroj: Radio Actual)

Jančkárová už v RTVS pôsobila od roku 2002. Verejnosť si ju môže pamätať z relácií O 5 minút 12, Večer na tému či Správy a komentáre na Dvojke. Okrem televízie pôsobila aj pol roka v éteri a svojím hlasom sa poslucháčom prihovárala z Rádia Actual, neskôr sa však vrátila do verejnoprávneho média, avšak dala prednosť rozhlasu pred televíziou.

Viac o téme: Braňo DobšinskýMarta Jančkárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu