Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dovolenka do Disney World sa zmenila na nočnú moru: Stálo to ťažké tisíce, ani nás nenechali odletieť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAMILTON - Plánovaná dovolenka v Disney World na Floride sa pre britskú rodinu skončila ešte skôr, ako sa začala. Jej členovia museli na letisku v Manchestri veľmi rýchlo zabudnúť na svoje plány, pretože im colník oznámil, že s ich vízami nie je všetko tak, ako má byť. Situáciu najhoršie niesla najmladšia dcéra. Jej rodičia už robia všetko pre to, aby jej sklamanie netrvalo príliš dlho.

Pohľad na fotky deväťročnej Leyly Unayovej s ovisnutými uškami myšky Minnie hovorí za všetko. Smutné dievčatko odfotografoval otec na letisku iba krátko po tom, ako im oznámili, že nesmú nastúpiť do lietadla smerujúceho na Floridu. Tu si mali totiž vychutnať vytúženú dovolenku v Disney World. "Colník sa Leyly pýtal, kam ide. Nadšená mu oznámila, že do Disney World. Zrazu nám však povedal, že okolnosti sa zmenili a neletíme nikam. Naše víza ESTA sú už vraj neplatné," hovorí matka Liz (44), ktorá zostala v šoku presne tak, ako jej manžel a sedemnásťročný syn. 

Elizabeth s dcérou Leylou
Zobraziť galériu (2)
Elizabeth s dcérou Leylou  (Zdroj: Facebook/Leyla Liz Unay)

Za svoju dovolenku zaplatila rodina závratných 6000 libier (6800 eur) ešte minulý rok. Neskôr požiadali o víza ESTA, na ktoré môžu britskí občania v rámci programu bezvízového styku (VWP) cestovať do USA a stráviť tam až deväťdesiat dní. Na letisku však rodine oznámili, že ich víza už neplatia a musia navštíviť americkú ambasádu v Londýne, aby požiadali o nové plné víza. Dovolenka sa tak Unayovcom oddiali najmenej o dva týždne. Rodičia už hľadajú možnosti odletu z Paríža.

Dominikov let z Talianska poriadne meškal: Keď chcel kompenzáciu, netušil ešte, aké muky ho čakajú

"Síce sa to všetko predraží, ale urobíme všetko pre to, aby sa Leyle splnil sen," poznamenala Liz. Zverejnením príbehu upozorňuje všetkých, ktorí plánujú let do USA, aby si poriadne preverili, ako je to so spomínanými vízami ESTA.

Viac o téme: DovolenkaVízaDisney world
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu