Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Príroda sa totálne zbláznila: VIDEO Africké slony a žirafy sa brodia v snehu, obyvatelia sú v šoku

Sneženie v Južnej Afrike Zobraziť galériu (3)
Sneženie v Južnej Afrike (Zdroj: FB/Cyclone Of Rhodes)

JUŽNÁ AFRIKA – Počasie sa zbláznilo! Africké slony a žirafy sa brodia v snehu. Uplynulý víkend pokryla hustá biela perina pohoria Južnej Afriky. Miestni obyvatelia tvrdia, že také chladné počasie, aké v posledných dňoch prevláda, už dlho nezažili.

Prímorský štát na južnom cípe Afriky medzi Atlantickým a Indickým oceánom v sobotu pokryla biela perina. Viaceré časti Juhoafrickej republiky hlásia radikálne ochladenie, teploty klesli až o 10 stupňov Celzia pod dlhodobý priemer.

Internetom kolujú šokujúce fotografie a videá z oblasti pohoria Sneeuberg, ktoré sa nachádza na juhu Juhoafrickej republiky. Sobotňajšie denné teploty tu klesli až pod bod mrazu.

Sneženie v Južnej Afrike
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Cyclone Of Rhodes)

Meteorológovia uviedli, že v danej oblasti je sneženie bežné len na najvyšších štítoch. Sneženie v údoliach Sneeubergu je podľa ich slov mimoriadne zriedkavé.

Medzi 6. a 7. septembrom napadol sneh aj na pohoriach Matroosberg a Ceberberg. Počas uplynulého víkendu sa už oteplilo a sneh sa na úpätiach hôr postupne roztápa. Miestni obyvatelia tvrdia, že také chladné počasie už dlho nezažili.

Sneženie v Južnej Afrike
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Cyclone Of Rhodes)

Viac o téme: AfrikaSneh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu