Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VIDEO Banda výrastkov hádzala do tuleňa kamene, chceli mať lepšiu fotku: Tragický koniec

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Protect All Wildlife)

NORTH TYNESIDE - Na ostrov St. Mary, ktorý sa nachádza na severovýchode Anglicka, chodia ľudia zo širokého okolia obdivovať okrem iných prírodných krás aj tulene. Nasledujúce video však dokazuje, že návštevníci chránenej prírodnej rezervácie sú v honbe za jedinečnými zábermi priam nezastaviteľní a ich postoj k prírode je viac ako nevhodný.

Za primitivizmus najhrubšieho zrna môžeme označiť správanie akčnej trojice, ktorá zavítala do chránenej oblasti na ostrove St. Mary. Celá lokalita je preslávená najmä tuleňmi, ktoré chodia obdivovať návštevníci z blízkeho a ďalekého okolia. Partii výrastkov sa zrejme nepáčilo, ako im plutvonožce pózujú, a tak do nich začali hádzať kamene, aby sa rozhýbali. 

VIDEO Banda výrastkov hádzala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Protect All Wildlife)

Video zachytáva ich bezcitné správanie a ukazuje, ako sa úbohé zvieratá stávajú cieľom nemiestnej zábavky. Trojica najskôr zamerala pozornosť na jedného tuleňa, ktorý zo strachu pred nimi skočil zo strmého útesu. Potom sa pozornosť mladíkov upriamila na ostatné tulene. Na záberoch vidieť, ako dvaja mladíci  a jedna žena hádžu do nich kamene, len aby sa odpočívajúce zvieratá začali hýbať a skákať do vody a oni by sa tak konečne dopracovali k príťažlivému videu.

Komunikácia roka! Slováci píšu o poriadnej hanbe, hotel v B. Štiavnici zvozili pod čiernu zem

Užívatelia sociálnej siete označili ich konanie za odporné. Zachytili ho kamery organizácie, ktorá sleduje tulene v ich prirodzenom prostredí. Ochranári sa prostredníctvom videa teraz snažia poukázať na neprimerané správanie ľudí nerešpektujúcich domácich obyvateľov pri návšteve parkov a prírodných rezervácií. 

Viac o téme: TuleňVandalizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu