Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Polícia aktívne koná proti nenávistným prejavom na internete po stredajšom útoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Polícia zaznamenala v súvislosti so stredajším (15. 5.) útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na sociálnych sieťach obrovské množstvo hanlivých a nenávistných komentárov vo vzťahu k osobe predsedu vlády SR a taktiež útokov na voličov a predstaviteľov opozičných strán. Prezídium Policajného zboru na sociálnej sieti ubezpečilo, že podozrivé príspevky dôkladne vyhodnocuje.

"Môžeme potvrdiť, že dôkladne vyhodnocujeme všetky podozrivé príspevky, ktoré nám boli oznámené alebo ktoré sme odhalili v rámci posilneného výkonu. Uvedené príspevky analyzujú naše špecializované operatívne oddelenia Policajného zboru a podľa povahy ich postupujeme na príslušný policajný útvar, ktorý vo veci vedie vyšetrovanie," podotkla polícia s tým, že ide o desiatky rozpracovaných prípadov.

Konanie páchateľa môže byť právne kvalifikované ako trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania, alebo iného trestného činu. "Každé takéto podozrenie vyhodnocujeme jednotlivo v kontexte prítomnosti tzv. indikátorov zaujatosti, ktoré orgánom činným v trestnom konaní napomáhajú určiť, či bol páchateľ motivovaný nenávisťou alebo nie," doplnila polícia na sociálnej sieti.

Viac o téme: AtentátRobert FicoPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu