Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Núdzové pristátie lietadla v Írsku: Na toalete sa našiel hrozivý odkaz, 200 pasažierov v strachu

(Zdroj: TASR/AP)

DUBLIN - Lietadlo spoločnosti United Airlines na ceste z Ríma do Chicaga pristálo v pondelok núdzovo v Írsku po tom, čo sa na toalete našiel načmáraný odkaz, že na palube je bomba. Viac ako dve stovky pasažierov sa museli podrobiť grafologickému testu, informoval denník The Irish Times. Polícia takisto preverovala všetku ich batožinu.

Partia Britov sa chcela ísť do Prahy rozlúčiť so slobodou: Dopadlo to katastrofálne

Či bolo ohrozenie lietadla skutočné, alebo išlo len o hlúpy vtip, zatiaľ nie je jasné. "Vykonáme dodatočné bezpečnostné kontroly všetkých klientov a ich batožiny," komentovala incident hovorkyňa spoločnosti United Airlines.

Lietadlo z rímskeho letiska Fiumicino muselo prerušiť cestu do Chicaga krátko pred 14:00 SELČ, kedy sa už nachádzalo nad Atlantikom. Zhruba o hodinu ho prijalo letisko Shannon neďaleko západoírskeho Limericku, kde už čakali policajti, hasiči aj záchranári.

Po pristátí írska polícia preverila všetkých 214 cestujúcich a od každého si vyžiadala ukážku rukopisu. Grafológ tieto vzorky porovná s odkazom nájdeným na palube lietadla.

"Dopravíme našich zákazníkov do Chicaga, ako to len bude možné," uistila hovorkyňa United Airlines. Odlet je podľa The Irish Times naplánovaný na dnes o 15.00 h.

Viac o téme: LietadloBombaUnited airlinesNúdzové pristátie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu