Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nežná revolúcia podľa Blahu: Kiska je prevracač kabátov, čakám na ľavicovú revolúciu

Ľuboš Blaha Zobraziť galériu (4)
Ľuboš Blaha (Zdroj: Facebook/Ľuboš Blaha)

BRATISLAVA - Poslanec za Smeru Ľuboš Blaha oslávil 17. november po svojom. Zablahoželal všetkým, ktorý sa po Nežnej revolúcii dočkali slobody a solidarity. Boli medzi nimi ľudia naklonení západu, majitelia médií, ale aj "prevracač kabátov" Kiska. Odfotil sa pred domom Karla Marxa a čaká na ľavicovú revolúciu, ktorá má priniesť skutočnú slobodu.

Ľuboš Blaha strávil 17. november v Trevíre v rodnom dome Karla Marxa. Podľa neho totiž skutočná sloboda ešte nenastala. "Rád by som zagratuloval všetkým Slovákom, ktorým 17. november '89 priniesol slobodu a demokraciu," uviedol Blaha. Vraj veľa takých ľudí nepozná, no niekoľko stoviek Slovákov podľa Blahu z tejto slobody prosperuje.

Skutočnú slobodu prinesie len ľavicová revolúcia

"Sú to tí, ktorí privatizovali, tí, ktorí vlastnia médiá, tí, čo sú napojení na americkú ambasádu, tí, čo ovládajú finančné skupiny či tí, čo poprevracali kabáty ako Kiska a podobní oportunisti..." Zvyšní ľudia si budú musieť počkať na ďalšiu revolúciu, ktorá prinesie skutočnú slobodu a demokraciu. 

Nežná revolúcia podľa Blahu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Zvyšné milióny si budú musieť počkať na ďalšiu revolúciu. Ak chcú skutočnú slobodu od materiálneho nedostatku a skutočnú demokraciu v zmysle spolurozhodovania, potom to musí byť ľavicová revolúcia," napísal Blaha na Facebooku. Pripojil aj fotografiu spred "svätyne" skutočných sociálnych revolúcií, spred Marxovho domu.  

Blahovi by sa mali venovať odborníci

Podľa Lucie Nicholsonovej má Blaha problém. "Najprv by ho mal jeho stranícky šéf stiahnuť z parlamentu a z postu šéfa Výboru pre európske záležitosti. Vzápätí by sa mu mali začať venovať odborníci. Aj neomarxistický filozof si zaslúži pomocnú ruku," napísala na Facebook NIcholsonová.

Nežná revolúcia podľa Blahu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nicholsonová je ako kofa na trhu

Blaha na tento status okamžite reagoval v podobnom duchu. Podľa neho má problém práve poslankyňa za stranu SaS. "Nie preto, že sa vyjadruje ako kofa na trhu. Ani preto, že obhajuje detskú prácu a jej návrhy zákonov zaváňajú rasizmom a hlásaním nútených prác - ako posledná nacistka," napísal Blaha, podľa ktorého Nicholsonovej vzdelanostné predpoklady nespĺňajú základy na výkon štátnej funkcie. 

Nežná revolúcia podľa Blahu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Ak ľudia chcú voliť kofy, nech volia kofy. Je to aj ich vizitkou. Ale ak niekto z pozície podpredsedu parlamentu spochybňuje slobodný mandát poslanca, potom je zrelý na okamžité odvolanie," uviedol Blaha. Nicholsonová vraj do Sulíkovho "hnedého liberalizmu" pasuje.

"Nebudem ju ani posielať k psychiatrovi, to je pod moju úroveň. Ale poslanci parlamentu by sa mali zamyslieť, či chcú, aby takáto jednoduchá deva robila hanbu Slovensku vo vedení NR SR. Obmedzovať slobodu slova ľavičiarom, to je sakramentsky vážna vec," dodal poslanec Smeru. Podľa Blahu totiž v politológii vzniakjú liberálni fašisti.

Viac o téme: Smer-SDLucia NicholsonováĽuboš Blaha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu