Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fajčiar (47) dlho pokašliaval, bál sa, že má rakovinu pľúc: Neuveriteľné ODHALENIE lekárov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRESTON - Štyridsaťsedemročný fajčiar z anglického mesta Preston bol hospitalizovaný v nemocnici kvôli neutíchajúcemu kašľu. Bál sa tej najhoršej diagnózy, keďže celý život fajčí a nie je schopný vzdať sa tohto zlozvyku. Príčina jeho hlasného pokašliavania však zaskočila a zároveň pobavila nielen samotného pacienta, ale aj lekárov.

Muž je dlhodobý fajčiar a len nedávno sa zotavil z pľúcneho ochorenia. Preto, keď začal náhle znovu kašľať, lekári si mysleli, že by mohlo ísť o symptóm rakoviny pľúc. No vyšetrenie nakoniec odhalilo úplne inú, mnoho menej závažnú príčinu. "Našli sme mu niečo na pľúcach, ale nádor to nebol. Mal tam malý plastový dopravný kužeľ z detskej sady, ktorý zostal v pľúcach pacienta po tom, ako ho ako chlapec vdýchol," vysvetlil lekár.

Fajčiar (47) dlho pokašliaval,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Bol poriadne prekvapený, že hračka v tele pacienta vydržala až štyridsať rokov bez toho, aby si to všimol. Predpokladá, že kužeľ mohol uviaznuť v pľúcnej podšívke v čase, keď sa iba vyvíjala, a tak obrástla okolo plastu bez toho, aby jej zavadzal. Kužeľ sa tak stal  súčasťou  dýchacieho systému a nevyvolával žiadne komplikácie.

Lekári dostali šok, keď videli, čo má muž v konečníku: Ako sa tam to, preboha, dostalo?

Mužovi sa výrazne uľavilo, keď zistil, čo bolo príčinou jeho kašľa. "Spomínam si, že tú dopravnú sadu mi darovali rodičia na siedme narodeniny. Veľmi sa mi páčila a pamätám si aj to, že som si z nej sem tam niečo kládol do úst," hovorí s úsmevom. Podľa vlastných slov nikdy nemal vážnejšie dýchacie problémy alebo bolesti v okolí pľúc. Prípad, o ktom informoval časopis British Medical Journal, prekvapil mnohých lekárov a označili ho za naozaj ojedinelý, až kuriózny. Deti bežne vdychujú a prehĺtajú malé hračky, ale problémy nastávajú okamžite alebo po niekoľkých hodinách. Štyridsaťročná doba je podľa nich naozaj výnimočná. 

Viac o téme: RakovinaKašeľPľúca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu