Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pacientka (30) si uľavila počas operácie: Črevné plyny spustili reťaz strašných udalostí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TOKIO - K bizarnej nehode došlo na operačnom stole v japonskom Tokiu. Pacientka počas zákroku vypustila plyny, tie sa zapálili a ona utrpela ťažké popáleniny. Išlo teda o nešťastnú zhodu okolností, ktoré poznáme napríklad aj z filmov pod názvom Nezvratný osud.

Nemenovaná tridsiatnička podstupovala operáciu ženských orgánov v tokijskej Univerzitnej nemocnici. V jednej chvíli si uľavila, čo spôsobilo, že plyny sa dostali do kontaktu s laserom, ktorým pacientku operovali, a vypukol požiar.

Pacientka (30) si uľavila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Žena začala kričať a od bolesti bola v úplnej agónii. Utrpela popáleniny takmer na celom tele, uvádza japonský denník Asahi Shimbun. V správe, ktorú vyhotovila komisia vyšetrujúca tento incident, sa píše, že na sále sa v inkriminovanom čase nenachádzal žiaden horľavý materiál a všetky operačné prístroje fungovali normálne. Oheň teda naozaj neúmyselne spôsobil ľudský faktor. 

"Keď pacientkine črevné plyny unikli do priestoru, zapálili sa od laseru a oheň sa rýchlo rozšíril a chytila sa od neho aj operačná plachta," píše sa v záverečnej správe. Incident sa stal ešte v apríli tohto roku, informovali o ňom ale až teraz. 

Viac o téme: PožiarJaponsko Operácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu