Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Japonskú agentúru prekvapila razia: Vyšetrujú samovraždu 24-ročného zamestnanca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TOKIO - Japonské úrady podnikli dnes raziu v špičkovej reklamnej agentúre Dencú v rámci trestného vyšetrovania samovraždy 24-ročného zamestnanca z dôvodu prepracovanosti. Informovala o tom tlačová agentúra AP

Vyšetrovanie sa začalo dnes po tom, čo vláda koncom septembra uznala, že zamestnanec menom Macuri Takahaši zomrel na "karoši" - čiže ho postihla smrť z prepracovania. Hlavná sekretár japonského kabinetu Jošihide Suga uviedol, že vyšetrovatelia z ministerstva zdravotníctva, práce a sociálnych vecí urobili raziu v sídle agentúry Dencú v hlavnom meste Tokio a v troch jej pobočkách pre podozrenie, že spoločnosť porušila zákon, keď nútila Takahašiho k neustálemu pracovnému preťaženiu.

Vyšetrovatelia majú podozrenie, že v reklamnej agentúre je rozšírená protizákonná nadčasová pracovná doba. Karoši si v Japonsku vyžiada každý rok stovky ľudských životov, napriek snahe zamedziť pracovnému preťažovaniu. Agentúra Dencú priznala od začiatku 90. rokov 20. storočia najmenej dva ďalšie prípady úmrtia na karoši a vyhlásila, že sa snaží zabrániť prepracovaniu svojich zamestnancov.

Viac o téme: RaziaSamovraždaFirmaJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu