Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tichý zabijak pripravil o život matku dvoch detí: Porezala si ruku, za pár dní bola mŕtva

Lucy Smith Zobraziť galériu (4)
Lucy Smith (Zdroj: Foto: Facebook)

BILLERICAY - Nešťastie, ktoré postretlo rodinu Lucy Smith, je tragické. Mama dvoch malých detí opustila tento svet po tom, čo sa poranila pri záhradných prácach. Nesprávne lekárske vyšetrenie stálo usmiatu a zdravú ženu život. Sestra Lucy apeluje na ľudí, aby nezanedbávali čo i len najmenšie príznaky.

Lucy Smith minulý rok zomrela vo veku 43 rokov. Smrť prišla nečakane a veľmi rýchlo. Po tom, ako sa pri záhradných prácach poškriabala na ruke, začala sa cítiť zle. Zostali po nej dve malé deti, Megan, ktorá má deväť, a šesťročný George, okrem nich tu zanechala aj svojho snúbenca Darrena.

Lucy po tom, ako začala pociťovať bolesť v ramenách, navštívila lekára. Ten poslal právničku domov s liekmi na zmiernenie bolesti. Vtedy ešte nikto netušil, čo bolesť spôsobuje. Matka dvoch detí trpela sepsou.

Tichý zabijak pripravil o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Po smrti matky, snúbenice, sestry a kamarátky sa rodina rozhodla šíriť informácie o zákernom a tichom zabijakovi. Sepsa označovaná aj ako otrava krvi, vyvolaná infekciou. "Nepodceňujte tohto tichého zabijaka. V Británii je 150-000 prípadov sepsy ročne a z toho 44-000 končí úmrtím," povedala jej sestra Caroline.

Caroline ľudí vyzýva aby nezanedbávali symptómy. "Ľudia sa neuvedomujú, že neexistuje mnoho príčin sepsy. Sú to napríklad infekcie, zvyčajne spojené s chorobu, ako sú cukrovka alebo rakovina, alebo úraz, ako v prípade Lucy. Môže to zapríčiniť aj infekcia spôsobená pri bežnej operácii," približuje dôvody ochorenia. Smrť Lucy potvrdzujú všetky jej tvrdenia. Lucy choroba tiež začala malým porezaním na ruke.

Tichý zabijak pripravil o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Piatok 27. marca 2015

Lucy vyhľadala odbornú pomoc po tom, čo ju pobolievalo rameno. Zdravotník vyhodnotil situáciu ako chytené nervy v ramene a predpísal jej antidepresíva. Bolo jej povedané, aby navštívila chiropraktika. Podstúpila akupunktúru a poslali ju domov, aj napriek tomu, že bolo Lucy na zvracanie a trpela veľkou bolesťou.

Pondelok 30. marca 2015

Prsty a paže Lucy veľmi sčervenali a opuchli. Bolo jej neustála ne zvracanie a mala veľké bolesti. Vrátila sa späť k doktorovi, ktorý jej oznámil, že ide o krvnú zrazeninu a poslal ju na vyšetrenie krvi. Po 30 minútach od odberu jej diagnostikovali sepsu a naordinovali jej vnútrožilové antibiotiká. Celá rodina predpokladala, že to zaberie a Lucy sa uzdraví.

Utorok 31. marca 2015

Lucy bola premiestnená z normálneho oddelenia na oddelenie so zvýšenou starostlivosťou. V antibiotikách sa pokračovalo vo vyšších dávkach.

Streda 1. apríla 2015

Popoludní bola Lucy pripojená na pľúcnu ventiláciu, ktorá jej pomáhala s dýchaním. Jej vnútorné orgány pomaly začali zlyhávať. Neskoro v noci to jej organizmus nevydržal, vypovedal a ona zomrela.

Tichý zabijak pripravil o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Správa súdneho lekára zhodnotila jej úmrtie, ako toxický šok spôsobený sepsou. Jej sestra sa k tejto nečakanej rane vyjadrila jasne: "Keby Lucy bola hneď pri prvej návšteve lekára podrobená jednoduchým krvným testom, som presvedčená, že by bol výsledok pozitívny a ona by podstúpila okamžitú liečbu. Teraz by jej deti, Megan a George, neboli bez svojej milovanej mami."

"Sepsa môže napadnúť kohokoľvek. Lucy bola vo výbornom zdravotnom stave. Blížili sa jej 44. narodeniny. Jednoducho nikto nie je imúnny," povedala Caroline. "Príznaky ochorenia sepsa môžu byť zamieňané s príznakmi iných chorôb. Netreba váhať a radšej sa dajte vyšetriť. Nečakajte kým bude neskoro," dodáva so zármutkom.  

 

Viac o téme: ChorobaŽenaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu