Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Odvážna babička sa stala hitom internetu: Vykašľala sa na rakovinu a urobila túto vec

Norma si vychutnával život naplno až do konca. Zobraziť galériu (5)
Norma si vychutnával život naplno až do konca. (Zdroj: FB/Driving Miss Norma)

NEW YORK - Keď Norme Bauerschmidtovej lekári vlani diagnostikovali rakovinu v poslednom štádiu, rozhodla sa nepodstúpiť liečbu chemoterapiou a zvyšok života radšej stráviť pozitívnejšie. Vydala sa na cesty, počas ktorých sa k vlastnému údivu stala hitom internetu - na facebooku ju sledovalo vyše 440.000 ľudí. Minulý týždeň zomrela, mala 91 rokov.

Dievčatku (4) s rakovinou dávali lekári týždne života: O osem mesiacov ale nádory úplne zmizli!

Než Bauerschmidtová odišla na druhý svet, strávila so svojím synom Timom Liddlom a nevestou Ramie Liddleovou viac ako rok na cestách. Domovom im bol obytný automobil, ktorým najazdili viac ako 20-tisíc kilometrov a navštívili 34 amerických štátov.

FOTO Odvážna babička sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Driving Miss Norma)

Nezvyčajné dobrodružstvo začalo, keď Bauerschmidtovej vlani v júni lekári oznámili, že trpí rakovinou v poslednom štádiu. Bolo to len dva dni po smrti jej manžela Lea. Syn a nevesta, ktorí žili v karavane, preto Bauerschmidtovej ponúkli, aby išla bývať k nim.

"Keď jej zomrel manžel, urobili sme to, čo robia všetky rodiny. Ponúkli sme jej, aby išla bývať k nám. Ona nad tým premýšľala asi minútu a pol a potom povedala 'Áno'. Bola pripravená na dobrodružstvo," cituje Liddleovú spravodajský server BBC. "Hneď sme jej kúpili invalidný vozík, aby bola naozaj slobodná. Od tej chvíle sme ju mohli vziať kamkoľvek chcela," dodala Liddleová.

FOTO Odvážna babička sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Driving Miss Norma)

Práve ona sa rozhodla založiť facebookovú stránku s názvom Driving Miss Norma. "V prvom rade išlo o to, aby rodina vedela, kde sme, ale keď stránku začalo sledovať viac ľudí, Norma bola úplne v šoku," povedala Liddleová. Bauerschmidtová so synom a nevestou jazdili od miesta k miestu. Niekde strávili deň, inde mesiac, podľa toho, ako sa im na mieste páčilo.

Čím viac ľudí sledovalo príspevky na facebookovej stránke, tým viac chodilo Bauerschmidtovej pozvánok na rôzne akcie. Napríklad sa pozrieť na basketbal v Atlante alebo zájsť k rôznym ľuďom domov na večeru.

FOTO Odvážna babička sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Driving Miss Norma)

Rodina cestovala po celých Spojených štátoch. V štáte Washington zbierali lieskové oriešky a v Južnej Karolíne sa zúčastnili slávnostného sprievodu na počesť Dňa svätého Patrika. Vo Wyomingu navštívili Yellowstoneský národný park a zašli aj na pobrežie Massachusetts. Pozreli sa do bývalej zlatej bane v Georgii a na Floride si pani Bauerschmidtová splnila životný sen v podobe vyhliadkového letu teplovzdušným balónom.

FOTO Odvážna babička sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Driving Miss Norma)

Bauerschmidtová bola veľmi skromnou dámou, hovorí jej nevesta. "Posledný rok prežila šťastne. Bola to obyčajná žena, ktorú si v živote nikdy nikto nevšímal," hovorí Liddleová. "A v tom je aj krása tohto príbehu - ona bola skrátka sama sebou".

Viac o téme: Rakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu