Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dievčatko (†2 mes.) malo teplotu, lekár ho poslal domov: Pohľad do postieľky rodičov zničil

Emma s dcérkou Felicity Zobraziť galériu (2)
Emma s dcérkou Felicity (Zdroj: profimedia.sk)

BRIERLEY HILL - Anglický pár Emma a Lee Georgeovci momentálne prežívajú jedno z najzložitejších období svojho života. V máji prišli o dcérku Felicity po tom, ako ju prepustil lekár s teplotou z nemocnice a tvrdil, že to nie je nič vážne. Dvojmesačná dcérka do rána zomrela na sepsu spôsobenú pneumóniou.

Kvôli pírsingu v bradavke prežívala čašníčka (33) muky: Môj prsník ma takmer zabil

Malá Felicity bola druhým biologickým dieťaťom manželov Georgeovcov. Každý z jej rodičov už mal jedného syna z predchádzajúcich vzťahov. K nim po čase pribudol spoločný syn a neskôr maličká Felicity. „Bolo to úžasné, mala som pocit, že naša rodina je úplná,“ hovorí smutne matka Emmma. „Dcérka bola poslednou skladačkou do nášho krásneho rodinného obrazu. Bolo to ako keď skladáte puzzle a už vám chýbala iba jedna.“

Všetko sa zmenilo koncom mája, keď dostala malá Felicity horúčku. Rodičia s ňou išli okamžite k lekárovi do nemocnice Russells Hall v meste Dudley vo West Middlands. „Lekár dcérke odmeral teplotu a povedal, že to nie je nič vážne. Pripomenul, že na ďalšie vyšetrenie by sme mohli čakať aj šesť hodín, takže s ňou máme prísť do nemocnice hneď ráno,“ spomínajú rodičia. 

Ďalšieho dňa sa však bábätko nedočkalo. Ráno našla matka v postieľke jej namodrasté telíčko bez známok života. „Ešte sme volali sanitku, ale bolo to zbytočné,“ hovorí nešťastná matka. „Nikdy som sa necítila tak stratená a zlomená,“ dodáva smutne pre britský Mirror.

Dievčatko (†2 mes.) malo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pri pitve bolo zistené, že osemtýždňové dievčatko zomrelo na sepsu spôsobenú zápalom pľúc. S manželom sú presvedčení, že život malej Felicity mohol byť zachránený, keby ich lekár neodbil a poriadne ju vyšetril a nasadil by jej antibiotiká. Preto podali sťažnosť na nemocnicu a celá záležitosť je momentálne v štádiu vyšetrovania. 

Nešťastní rodičia by radi svoju situáciu riešili ďalším bábätkom. Ako sami hovoria, Felicity im už nič a nikto nenahradí, ale príchod nového člena rodiny by mohol aspoň čiastočne zmierniť ich bolesť. Je tu však problém. Keď bola Emma tehotná, Lee sa rozhodol ísť na vazektómiu.

Tínedžerka (18) išla k zubárovi, teraz má rozožranú tvár: Stalo sa to najhoršie, čo mohlo

„Cítili sme, že  naša rodina je úplná,“ hovorí otec. „Nemohol som vtedy vedieť, že to bude unáhlené rozhodnutie. Bábätko by sme teraz všetci veľmi potrebovali, smútok za dcérkou je veľmi bolestivý," dodáva. Preto sa rozhodli požiadať o opätovnú operáciu, aby bol Lee zasa plodný a pomaly sa im darí dávať dohromady financie cez stránku JustGiving.

„Potrebujeme 3500 libier a už máme 1300,“ tešia sa obaja rodičia. Zároveň kontaktovali aj Úrad verejného zdravotníctva, aby bola prehodnotená ich špecifická situácia a otcovi zosnulej dcérky vykonali operáciu bezplatne. 

Viac o téme: DieťaNemocnicaSmrťTeplotaDievčatkoLekárSepsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu