Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Kyjeve pokračuje obliehanie údajne proruskej stanice: Demonštranti vytvorili barikády z pneumatík

(Zdroj: YouTube)

KYJEV - Demonštranti na Ukrajine pokračujú v obliehaní budovy spravodajskej stanice Inter TV, ktorá už aj v minulosti zažila podpaľačské útoky za to, že je údajne prorusky orientovaná. Predstavitelia stanice oznámili, že niekoľko jej zamestnancov museli lekársky ošetriť vzhľadom na vdýchnutie splodín a zlomeniny končatín, ktoré utrpeli, keď museli v nedeľu unikať pred ohňom, oznámila dnes stanica BBC.

Demonštranti pred budovou Inter TV v Kyjeve vytvorili barikády z pneumatík a plánujú pokračovať v protestoch dovtedy, kým stanica neprestane vysielať. Po nedeľňajšom požiari evakuovali z budovy zhruba 40 osôb.

Ukrajinskí činitelia obviňujú Rusko z vyzbrojovania proruských separatistov, ktorí majú pod kontrolou východné oblasti krajiny, a z rozširovania propagandy v médiách. Podpaľačský útok na budovu stanice Inter TV v Kyjeve odsúdila Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ako aj Medzinárodný zväz novinárov (IFJ).

Ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov minulý týždeň vyzval Ukrajinskú bezpečnostnú službu (USB), aby vyhostila Igora Šuvalova, ruského občana a jedného z redaktorov Inter TV. Avakov na sociálnej sieti Facebook obvinil túto stanicu z "protiukrajinských a protištátnych postojov".

Napriek tomu, že Inter TV objektívne pokrýva dianie na východe Ukrajiny, býva často obviňovaná z proruskej propagandy, zdôrazňuje BBC. Ide o jeden z najobľúbenejších televíznych kanálov dostupných na Ukrajine. Stanicu spoluvlastnia magnát Dmytro Firtaš a dvaja bývalí činitelia spájaní so zvrhnutým ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovyčom - Serhij Ľovočkin a Valerij Choroškovskij.

Viac o téme: KyjevInter TV
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu