Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalšia krajina obeťou búrky: V Maďarsku padali krúpy veľké ako orechy, ochromila dopravu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SZOMBATHELY - Búrka sprevádzaná intenzívnymi zrážkami vrátane krúp veľkosti orechov a prudkým nárazovým vetrom zasiahla dnes v skorých večerných hodinách maďarské mesto Szombathely.

Už v prvých minútach po výčinoch počasia dostali kompetentné zložky 40 hlásení o škodách v meste a jeho okolí. Prudký nárazový vietor strhol strechy viacerých objektov, vyvracal stromy, kým voda zaplavila komunikácie a ohrozovala aj budovy, najmä však nižšie položené miesta. Informovala o tom tlačová agentúra MTI. Značné množstvo zrážok, ktoré spadlo v meste, narušilo v jeho viacerých lokalitách plynulosť dopravy.

Iba v sobotu zasiahla severovýchod Maďarska búrková "superbunka" sprevádzaná takisto prudkým nárazovým vetrom a krupobitím, ktorá zanechala v oblasti značné materiálne škody. Okolo 500 spotrebiteľov bolo v dôsledku poškodenia energetickej siete dočasne bez elektrickej energie. Hasiči mali plné ruky práce s odstraňovaním vyvrátených stromov a zlomených konárov z cestných komunikácií, ale aj s odčerpávaním vody zo zaplavených pivníc. V máji zasiahli Maďarsko prudké búrky, ktoré zanechali škody vo výške takmer 1,5 miliardy forintov.

Viac o téme: BúrkyMaďarskoSzombathely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu