Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Meteorológovia majú dobré správy: Počasie nás bude celý týždeň hriať aj pri srdci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA – Po vlne chladných a daždivých dní nás opäť čaká renesancia pekného počasia. Meteorológovia však varujú, že to nebude zadarmo. Krajšie počasie nám ukáže aj svoju odvrátenú tvár.

Na naše územie začne prenikať tlaková výš. V noci bude oblačno až zamračené, v západnej polovici územia sa postupne začne vyčasovať. Na východe rátajte s prehánkami a dažďom. Bude veterno. Najnižšia nočná teplota dosiahne 15 až 10 stupňov Celzia. Fučať bude prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na východe v nárazoch miestami okolo 13 m/s (45 km/h). Na horách si dávajte pozor na prudký, prechodne až búrlivý vietor. 

FOTO Veterná smršť na východe: Búrku, ktorá strháva strechy, si starosta nepamätá

Deň bude polooblačný až oblačný. Ojedinele sa môžu na severe vyskytnúť prehánky alebo dážďNajvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši na 18 až 22 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa vyšplhá na okolo 12 stupňov Celzia. Severozápadný až severný vietor rýchlosti 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h) môže na východe v nárazoch zosilnieť na okolo 15 m/s (60 km/h). Na strednom Slovensku bude situácia iná, vietor by tu mal viať len slabý.

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (7)


Výstrahy na pondelok

Na pondelok vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu druhého stupňa pred dažďom a povodňami pre niektoré okresy Žilinského, Prešovského a Košického kraja. Pre takmer celé územie stredného a východného Slovenska platí výstraha prvého stupňa pred dažďom a vetrom.

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (7)

V utorok bude panovať prechodne zväčšená oblačnosť a lokálne prehánky.
Najnižšia nočná teplota klesne na 14 až 9, v dolinách na okolo 7 stupňov Celzia.
Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na Kysuciach, Orave, Liptove a 
na Spiši okolo 20 stupňov Celzia. Prevažne severný vietor bude viať rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (7)

Streda bude jasná až polojasná, so slabým vetrom. Na severe sa môžu vyskytnúť prehánky. Najnižšia nočná teplota poklesne na 13 až 8, v dolinách na okolo 6 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 23 až 28, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 21 stupňov Celzia. Meteorológovia hlásia len slabý vietor.

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (7)

Štvrtok bude opäť jasno až polojasno, v horských oblastiach miestami prechodne oblačno aj s prehánkami. Najnižšia nočná teplota dosiahne 13 až 8, v dolinách okolo 6 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozpätí 24 až 29, na severe miestami okolo 22 stupňov Celzia.

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (7)

V piatok sa počasie zhorší, rátajte s oblačnosťou, prehánkami aj búrkami. Najnižšia nočná teplota poklesne na 16 až 11, v dolinách okolo 9 stupňov Celzia a denná vystúpi na 25 až 31 stupňov Celzia.

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (7)

 

 

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu