Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Iba chcel predať starého ojazdeného forda: O rok zistil, že urobil najväčšiu chybu v živote!

Markovi toto auto zničilo život.
Markovi toto auto zničilo život. (Zdroj: Twitter)

TEXAS CITY - Aká drobnosť dokáže niekomu zničiť život. Svoje by o tom vedel porozprávať majiteľ malej inštalatérskej firmy v Texase, Mark Oberholtzer. Jeho staré firemné auto, na ktorom má ešte stále reklamu, sa totiž objavilo na viacerých fotkách a videách neslávne známej organizácie Daeš. Odvtedy sa jemu a jeho rodine vyhrážajú stovky ľudí smrťou.

Mark vlastní malú rodinnú firmu Mark-1 Plumbing. V októbri 2013 sa rozhodol, že predá svoje ojazdené auto značky Ford s logom firmy a telefónnym číslom nalepeným na dverách najväčšej americkej firme ponúkajúcej ojazdené vozidlá s názvom AutoNation. Chcel nálepky so svojím menom odstrániť, no povedali mu, že to urobia za neho, nakoľko by mohol poškodiť lak.

Mark teraz firmu žaluje, kvôli ich nedôslednosti totiž zažíva doslova peklo. Okamžite, ako sa v novembri objavila fotka jeho auta vybaveného protilietadlovou zbraňou s posádkou radikálnych islamistov, začali nešťastnému mužovi do kancelárie volať stovky ľudí, ktorí sa vyhrážajú ublížením či dokonca smrťou. Jeho auto totiž spoločnosť AutoNation predala do mesta Mersin v Turecku.

Odtiaľ sa dostalo do rúk radikálnej islamskej organizácie Jabhat Ansar al-Din, ktorá sa nerada spája do súvislosti s bojovníkmi Daeš, operuje však v okolí Aleppa. Za jeden deň sa sekretárka v Markovej kancelárii prijala viac ako 1000 hovorov od rôznych pomstychtivých ľudí, ktorí inštalatéra z Texasu obviňujú zo sympatizovania s bojovníkmi Daeš. Rodina následne radšej opustila na niekoľko dní mesto.

O celý prípad sa už zaujímala aj polícia, nakoľko Mark sa bojí nielen o svoj život, ale aj príbuzných. Od zverejnenia prvej fotky sa ich na internete a sociálnych sieťach objavilo ešte omnoho viac, situácia sa len zhoršovala. Celkovo sa na záberoch džihádistov najčastejšie objavujú autá značky Ford a Toyota, extrémne veľa kusov modelu Hilux používaných islamistami už zaujalo aj FBI, ktorá kontaktovala výrobcu s otázkou, ako je možné, že sa toľko ich áut ocitlo v Sýrii.

Viac o téme: InštalatérToyotaFordDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu