Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšia megainvestícia je na spadnutie: V Banskej Bystrici prinesie prácu až 3 tisíc ľuďom

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensko možno zavíta ďalší významný investor. Tento raz z prostredia IT-priemyslu, teda výpočtovej techniky a technológií. Vyhlásil to dnes Robert Fico s tým, že by nová investícia so sebou mohla priniesť až 2 500 až 3000 nových pracovných miest v okolí Banskej Bystrice.

Slovensko bude mať pravdepodobne okrem avizovanej automobilky Jaguar Land Rover, ktorej možný príchod ohlásila vláda v lete, aj ďalšiu väčšiu investíciu. "Nie je to iba Jaguar Land Rover, máme pripravené veľké prekvapenie, pokiaľ ide o investície na Slovensku. Môžem povedať, že máme pripraveného jedného obrovského investora z IT oblasti, skoro 2500 až 3000 pracovných miest sa nám rodí teraz v Banskej Bystrici," oznámil dnes na diskusnom fóre Hospodárskych novín HN Club predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

Podrobnosti podľa neho budú oznámené pravdepodobne už teraz v decembri, respektíve v januári. "Nepatrím však medzi tých, ktorí dopredu hovoria, že niečo príde a potom to nakoniec nepríde," upozornil. "Ak sa nám podarí Jaguar Land Rover dotiahnuť do konca, a teraz to hovorím s prílišnou opatrnosťou, hoci táto prílišná opatrnosť už nie je namieste, bude to potvrdenie až nie tak zlého podnikateľského prostredia, ako niekedy čítam v novinách. Keby to v tomto štáte bola taká katastrofa, pravdepodobne by taký významný investor neuvažoval o vstupe na slovenské územie," poznamenal premiér na adresu avizovanej automobilky, s ktorou by sa mala investičná zmluva podpísať do konca tohto roku.

"Potvrdzujem eminentný záujem vlády v čo najkratšom termíne dokončiť a čo najrýchlejšie podpísať dohodu s Land Roverom. Dodržím však slovo, pretože sme si s Britmi podali ruky a povedali sme si, že nebudeme záležitosti do ukončenia komunikovať," dodal.

Viac o téme: ZamestnanosťPracovné miestaRobert FicoIT priemysel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu