Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

A je to oficiálne: Vláda podpísala investičnú zmluvu s Jaguarom!

Zľava: Generálny riaditeľ spoločnosti Jaguar Land Rover Ralf Dieter Speth a premiér Robert Fico po podpise zmluvy so spoločnosťou Jaguar Land Rover Zobraziť galériu (3)
Zľava: Generálny riaditeľ spoločnosti Jaguar Land Rover Ralf Dieter Speth a premiér Robert Fico po podpise zmluvy so spoločnosťou Jaguar Land Rover (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Investičnú zmluvu s automobilkou Jaguar Land Rover podpísali dnes dopoludnia na Úrade vlády SR v Bratislave predstavitelia slovenskej vlády. Ešte predtým k tomu mimoriadne zasadol vládny kabinet

Memorandum o porozumení s britskou spoločnosťou podpísala vláda 11. augusta tohto roka. Výberu Slovenska podľa automobilky predchádzala dôkladná analýza viacerých lokalít v Európe, Spojených štátoch a Mexiku. V prospech SR hovorila silná sieť dodávateľov a dobrá logistická infraštruktúra.

Generálny riaditeľ spoločnosti Jaguar
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Automobilka, ktorá patrí indickému koncernu Tata Motors, si vybrala slovenskú Nitru za miesto pre svoj nový závod s výrobnou kapacitou 300.000 vozidiel ročne. V krajine už majú svoje závody nemecký Volkswagen, juhokórejská Kia aj francúzska automobilka Peugeot.

Premiér Robert Fico počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Zo zverejneného investičného návrhu "Automotive Nitra Project" v rámci procesu EIA vyplýva, že nový závod pri Nitre s kapacitou 150.000 až 300.000 vozidiel ročne vytvorí 2000 až 4000 nových pracovných miest. Predpokladané investičné náklady sú vyčíslené na viac ako 1 miliardu eur. Začiatok výstavby závodu sa očakáva v roku 2016, začiatok prevádzky v roku 2018 až 2019. Výmera plôch výrobného závodu bude predstavovať 200 až 300 hektárov.

Viac o téme: Robert FicoJaguar Land Rover
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu