Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Robert Fico: Jaguar bude mať k dispozícii dostatok pracovnej sily

Premiér Robert Fico počas podpisu zmluvy so spoločnosťou Jaguar Land Rover
Premiér Robert Fico počas podpisu zmluvy so spoločnosťou Jaguar Land Rover (Zdroj: SITA)

NITRA - Nová automobilka Jaguar Land Rover pri Nitre sa nemusí obávať nedostatku kvalifikovaných pracovníkov. Je o tom presvedčený premiér Robert Fico (Smer-SD), podľa ktorého na príprave investície pracovali na každej strane profesionálne tímy, ktoré mysleli na všetko.

"Všetko je prerátané. Nitra je spádová oblasť, na ktorú sa vzťahujú Levice, Vráble, Topoľčany, Nové Zámky, môžem popísať celý okruh, ktorý je pripravený poskytnúť pracovnú silu. Všetky analýzy, ktoré boli na tento účel urobené, ako aj perspektíva spolupráce so strednými a vysokými školami jednoznačne potvrdzujú, že tento investor bude mať k dispozícii dostatok pracovnej sily," argumentoval Fico v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike.

Zároveň však s príchodom Jaguaru do Nitry očakáva zaujímavý konkurenčný súboj najmä s automobilkou PSA Peugeot Citroen v Trnave. "Očakávame od Land Roveru, že príde s platmi vysoko nad priemer v národnom hospodárstve. Môže sa stať, že táto konkurencia medzi Trnavou a Nitrou spôsobí určitý pokles pracovníkov, ale našťastie naďalej je dostatok pracovnej sily, ktorá môže naplniť požiadavky všetkých," dodal Fico.

Investičnú zmluvu s automobilkou Jaguar Land Rover podpísali predstavitelia vlády SR v piatok (11.12.). Investícia má dosiahnuť objem 1,4 miliardy eur a priamo zamestná necelých 3000 pracovníkov. Na Slovensku už majú svoje závody nemecký Volkswagen, juhokórejská Kia aj francúzska automobilka Peugeot.

Viac o téme: Robert FicoJaguar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu