Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Česi sa pripravujú na príval utečencov: Strážnikov špeciálne školia, boja sa rabovania!

Sýrski utečenci
Sýrski utečenci (Zdroj: Foto: SITA)

BRNO - Strážnici nákupných centier v Brne dostávajú špeciálne školenia v súvislosti s možným prílevom utečencov do Českej republiky. Pre Český rozhlas to povedal šéf jednej z tamojších súkromných bezpečnostných agentúr Matěj Bárta.

"Venujeme sa tomu, ako s týmito ľuďmi pracovať. Pokiaľ by dochádzalo práve k rabovaniu, tak akým spôsobom zaistiť, aby bola zaručená ochrana osôb a majetku v týchto priestoroch," uviedol Bárta. 

Podľa jeho slov dostáva ochranka brnianskych nákupných centier preventívne školenie týkajúce sa komunikácie, vyjednávania a spolupráce s českými štátnymi zložkami. Spravodajský server Rozhlas.cz uviedol, že na juhu Moravy zaznamenali za uplynulé obdobie nárast počtu nelegálnych migrantov. Krajský šéf cudzineckej polície Miroslav Tóth pre portál potvrdil, že oproti vlaňajšku je utečencov až desaťnásobne viac. 

"Skutočne je nárast (počtu) týchto zadržaných cudzincov enormný," konštatoval Tóth. Dodal, že polícia sa zameriava hlavne na tých žiadateľov o azyl, ktorí sa chcú cez ČR dostať do Nemecka či ďalších severských štátov.

Viac o téme: RabovanieUtečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu