Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Divoké počasie ochromilo strednú Európu: Teplotné rekordy aj prerušená doprava na Dunaji!

Počasie v Nemecku Zobraziť galériu (2)
Počasie v Nemecku (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Strednú Európu a Nemecko trápilo búrlivé počasie, ktoré spôsobilo vážne škody a narušilo dopravu. V Nemecku búrka čiastočne paralyzovala železničnú dopravu na niektorých tratiach. V Nemecku a na Slovensku aj padol teplotný rekord, uviedla agentúra DPA.

Popadané stromy zablokovali v niektorých častiach Poľska a Slovenska železničné a cestné spojenia. Na Slovensku bola prerušená aj vodná doprava na Dunaji. Spadnuté stromy takisto zablokovali niektoré diaľkové železničné trate v severnom Nemecku. Na niekoľko hodín bolo prerušené železničné spojenie s Hamburgom. Podľa hovorkyne železničnej spoločnosti Deutsche Bahn však už večer vlaky na diaľkových tratiach opäť jazdili.

Počasie v Nemecku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Na Slovensku a v Nemecku, rovnako ako v Českej republike, padali teplotné rekordy. V Bratislave bola zaznamenaná teplota 17,5 stupňa. V Nemecku, v oblasti Berchtesgadene, meteorológovia namerali viac ako 20 stupňov, o pol stupňa viac, ako bol doterajší rekord. Vysoké teploty však sprevádza aj topenie snehu. V dolnom Bavorsku a Hornom Falcku začali stúpať hladiny riek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu