Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Predpoveď počasia na budúci týždeň: Zima, od pondelka ďalšie výstrahy, buďte opatrní!

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko zasiahla zima, ako sa patrí. Nasledujúci týždeň nás čaká vietor, mráz, ale aj sneženie. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu vydali výstrahy. Teplo sa obliekajte a vodiči veľký pozor na cestách.

Meteorológovia vydali na pondelok výstrahy pre všetky kraje Slovenska. Výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi platí pre všetky kraje okrem Trnavského. Výstraha pred vetrom platí tiež pre všetky kraje, v Prešovskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji je vyhlásený až tretí stupeň. Prvý stupeň výstrahy pred snežením platí pre Banskobystrický, Žilinský, Prešovský a Trenčiansky kraj.

Predpoveď počasia na budúci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: SHMU)

Pondelok - V studenom vzduchu sa zo západnej Európy presunie nad Nemecko a Rakúsko stred tlakovej výše. Bude premenlivá, na severe veľká oblačnosť. Miestami snehové prehánky, na severe ojedinele aj výdatnejšie sneženie. Nočná teplota bude -4 až -9, na juhozápade a juhovýchode okolo -2 stupne Celzia. Denná teplota -4 až +2 st, na krajnom severe okolo -6 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severozápadný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), ojedinele v nárazoch okolo 14 m/s (50 km/h). Na horách naďalej búrlivý vietor až víchrica.

Utorok - V studenom vzduchu sa bude nachádzať nad strednou Európou oblasť vysokého tlaku vzduchu. Bude prevažne polooblačno, na severe až oblačno. Na severe a východe miestami, inde ojedinele snehové prehánky. Nočná teplota -4 až -10 stupňov Celzia. Denná teplota -4 až +1, na krajnom severe miestami okolo -6 stupňov Celzia. Fúkať bude severozápadný až severný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Na horách búrlivý vietor.

Streda - Tlaková výš sa presunie zo strednej Európy nad Rumunsko. Bude prevažne polooblačno. V nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť a ojedinele slabé mrznúce zrážky. Nočná teplota -6 až -12, v dolinách a kotlinách okolo -14 stupňov Celzia. Denná teplota -7 až -1 stupeň Celzia. Fúkať bude prevažne južný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Štvrtok - Nad strednou Európou sa bude nachádzať oblasť vysokého tlaku vzduchu. Bude prevažne polooblačno. V nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť a ojedinele slabé mrznúce zrážky. Nočná teplota -7 až -14 stupňov Celzia. Denná teplota -7 až 0 stupňov Celzia.

Piatok - Vo vyšších vrstvách ovzdušia začne prúdiť od juhozápadu až západu do našej oblasti teplejší vzduch. Polooblačno až oblačno. Zrána miestami hmlisto alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Ojedinele zrážky. Nočná teplota -5 až -10, v horských dolinách a kotlinách miestami okolo -14 stupňov Celzia. Denná teplota -4 až 2 stupne Celzia, na krajnom severe okolo -6 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu