Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO muža so sloňou nohou a ženy s najväčšími rukami: Dva príbehy s rovnakým osudom!

Duangjay Samaksamam a Michael Cull Zobraziť galériu (5)
Duangjay Samaksamam a Michael Cull (Zdroj: Youtube, profimedia.cz)

SURIN/LONDÝN - Obaja trpia veľmi zvláštnou poruchou. On má gigantickú nohu, ona má gigantické obe ruky. Dvaja ľudia, ktorí sa nikdy nestretli, ale možno by si mali čo povedať. Rozhodli sme sa dať ich dokopy aspoň na fotke!

Aj tie najjednoduchšie úkony ako česanie vlasov alebo šampónovanie vlasov sú pre 59-ročnú Duangjay Samaksamam veľmi bolestivé a ťažké, píše britský denník The Express. Duangjay trpí ojedinelou diagnózou Macrodystrophia Lipomastosa, následkom ktorej sa jej na rukách ukladá enormné množstvo tukových zásob. Je to žena s najväčšími rukami na svete. Keďže príčina jej ochorenia je pre lekárov neznáma, šanca na vyliečenie pre pacientku neexistuje. Obe jej ruky sú obrovské a ťažké ako balvany. Keďže Duangjay Samaksamam, z thajskej provincie Surin bola vychovávaná v odľahlej dedine, kde neexistujú žiadni lekárski odborníci, nikto jej nepomohol. Jeden z lekárov jej dokonca povedal, že riešením by bolo, keby jej ruky odsekli. Za svoje gigantické ruky sa hanbila a tak radšej nevychádzala z domu – nikdy nechodila do školy a nenaučila sa ani čítať. Takisto sa nikdy nevydala. Z domu sa odvážila vyjsť až keď mala 20 rokov, lebo musela prevziať obchod s potravinami po svojich starnúcich rodičoch.

Duangjay Samaksamam
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Duangjay Samaksamam
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Brit Michael Cull (66) trpí vzácnym gigantizmom, ktorý celosvetovo postihuje asi 120 ľudí. Jeho slonia noha váži viac ako 20 kilogramov. Vďaka Proteovmu syndrómu, ktorému sa tiež niekedy hovorí aj syndróm sloních nôh, musí podstúpiť náročnú operáciu, pri ktorej mu z nohy odstránia prebytočné tkanivo. Bývalý počítačový technik sa pre svoju nohu často stáva terčom posmeškov. Ako uvádza britský denník The Mirror, Michael začal touto vzácnou poruchou trpieť po autonehode. Odvtedy nad jeho diagnózou lekári bezmocne krútia hlavou. Ak bude však operácia úspešná, Michael má v pláne po tom všetko, čo zažil, veľa cestovať veľa cestovať. Už sa nevie dočkať, kedy bude môcť zasa normálne chodiť. 

Michael Cull
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.cz)

Michael Cull
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.cz)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu