Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Lekári žene (38) 16 rokov tvrdili, že je v poriadku: Potom prišla krutá pravda!

Claire trpí lipedémom Zobraziť galériu (4)
Claire trpí lipedémom (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Claire Tickleová ako šestnásťročná navštívila lekára, pretože je veľmi opuchli nohy. Ten povedal, že zadržujú vodu a pacientke odporučil diétu. Nasledujúcich šestnásť rokov počúvala od doktorov tú istú vetu. Potom jej diagnostikovali vážnu chorobu, ktorá spôsobuje nadmerný rast nôh.

Dlhé roky lekári Claire tvrdili, že jej príčinou jej neustále sa zväčšujúcich nôh, stehien a zadku je obezita. Tridsaťosemročná žena držala desiatky najrôznejších diét, ale všetky pokusy schudnúť sa skončili fiaskom. Ak aj zhodila pár kíl, tak to bolo v hornej časti tela a naopak tá dolná pokračovala v raste. Jej nohy vážia dokopy hrozivých 63 kg.

Gigantické nohy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Gigantické nohy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Až pred šiestimi rokmi sa konečne dozvedela pravdu. Trpí lipedémom, čo je zriedkavá porucha, pri ktorej dochádza k abnormálnemu rozmnožovaniu tukových buniek. Ide o chronický stav, pri ktorom sa rozkladá tuk v stehnách, lýtkach a v oblasti bokov. Postihuje najmä nežné pohlavie a je pomerne bežný - má ho každá jedenásta žena.

Kvôli ochoreniu Claire od momentu, kedy ráno vstane, zažíva neuveriteľnú bolesť, ktorá jej bráni venovať sa svojmu šesťročnému synovi tak, ako by si želala. "Nie som schopná robiť takmer nič. Nemôžem sa s ním naháňať po parku, ísť s ním na bicykel, nič. Je to strašné," povedala v rozhovore pre britskú televíziu ITV.

Gigantické nohy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ticklovej stav je momentálne neliečiteľný. Dúfa ale, že sa jej aspoň podarí kvalifikovať pre nový typ liposukcie, ktorá sa zameriava na tukové tkanivo. Táto liečba sa momentálne testuje na pacientoch.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu