Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Muža poštípal komár: Z maličkej ranky vzišla strašná nákaza, zrútil sa mu svet

Chetan Pithadia Zobraziť galériu (3)
Chetan Pithadia (Zdroj: profimedia.sk)

KERALA - Inda Chetana Pithadiu (53) poštípal pred štyrmi rokmi komár. Všimol si, že mu odvtedy začala opúchať ľavá noha, preto zašiel za lekármi. Predpísané tabletky mu však vôbec nepomohli. Jeho končatina sa už zväčšila do strašidelných rozmerov a váži 25 kilogramov. Otec dvoch detí prosí dobrých ľudí o finančnú pomoc, ktorá by mu mohla zabezpečiť účinnú liečbu.

Robila si srandu z kamarátky (†38), že vyzerá ako mŕtvola: Netušila, že má pravdu

Ochorenie známe ako elefantiáza spôsobili parazitické vlasovcovité červy prenášané komármi, ktoré vstupujú do tela obete pri poštípaní. Bývalý robotník v odevných závodoch prišiel o prácu a teraz sa snaží získať v prepočte 4000 eur na liečbu.

FOTO Muža poštípal komár:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Moja choroba sa zhoršuje. Nedávno som objavil možnú liečbu v nemocnici v Kerale, ale tento proces si vyžaduje, aby som bol hospitalizovaný trikrát za mesiac a budem potrebovať lieky asi na dva roky," vysvetlil tamojším médiám muž z mesta Jamnagar, nachádzajúcom sa na západnom pobreží krajiny.

Chetan, ktorý žije so svojou ženou, synom a dcérou, povedal, že si pôvodne myslel, že opuch je dočasný. Precestoval takmer tisíc kilometrov do mestskej nemocnice v centrálnom Bombaji, kde mu lekári predpísali tabletky, ktoré mu nijako neuľavili.

FOTO Muža poštípal komár:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Neskôr mu lekár v jeho rodnom meste diagnostikoval lymfatickú filariázu, známu ako syndróm sloních nôh. Ak by sa ochorenie rozšírilo z nohy až do brucha, mohlo by byť smrteľné. Elefantiáza postihuje približne 120 miliónov ľudí na celom svete. Je charakteristická masívnym rastom častí tela v dôsledku prekážky v lymfatickom systéme. Výsledkom je nahromadenie tekutín v postihnutej oblasti.

Viac o téme: NohaPoštípanieKomár ElefantiázaChetan Pithadia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu