Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko pomôže pri vyšetrovaní nešťastia malajzijského lietadla

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Valdimir Putin dnes povedal, že Rusko urobí všetko, čo je v jeho silách, aby pomohlo pri vyšetrovaní havárie malajzijského lietadla, ktoré sa vo štvrtok zrútilo na východe Ukrajiny. Moskva však zároveň obvinila Kyjev a Západ z eskalácie konfliktu v oblasti, napísala agentúra AP.

Počas zasadania ruskej bezpečnostnej rady Putin uviedol, že Rusko je ochotné vyvinúť nátlak na proruských separatistov na východe Ukrajiny, ale to podľa neho na vyriešenie situácie "nebude stačiť".

Šéf Kremľa odsúdil Kyjev za to, že pokračuje v ostreľovaní oblasti v blízkosti miesta havárie a medzinárodní pozorovatelia z obáv o svoju bezpečnosť "takmer nemôžu vystrčiť hlavy".

Putin zaútočil aj na Západ a obvinil Severoatlantickú alianciu z toho, že posilňuje svoju vojenskú prítomnosť vo východnej Európe.

Boeing 777-200 spoločnosti Malaysia Airlines sa minulý štvrtok zrútil na východe Ukrajiny v pohraničnom území kontrolovanom proruskými separatistami. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu