Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší diel Prešibaných dvojčiat je na svete

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenská spisovateľka Alena Penzešová vydala knihu Prešibané dvojčatá: Strýkova parochňa. Ide o pokračovanie diela pre deti Prešibané dvojčatá: Magický škrečok (2014), ktoré uviedla na knižný trh v marci. Dej novinky aj tentoraz sleduje príbehy Jakuba a Miša, ktoré ilustráciami opäť doplnila Anna Gajová. Knižnú sériu predstaví Penzešová na besede spojenej s autogramiádou 15. mája o 10:00 v kníhkupectve Centrum knihy v Piešťanoch.

Autorka Alena Penzešová, ktorá vraj pri písaní čerpá inšpiráciu od svojho 13-ročného syna Maxa, popisuje v druhej zo série kníh o nezbedných dvojčatách príchod strýka z Ameriky. Mišo a Jakub sa naňho tešia, pretože im vždy prinesie darčeky. Tentoraz ich však obdaroval anglickými učebnicami matematiky, čím si dvojičky znepriatelil.

Plán pomsty je preto jasný, musia ho vyhnať z domu, a to pomocou bonzáckeho spolužiaka Janka. Okrem príhody so strýkovou parochňou sa čitatelia a čitateľky podľa spisovateľky dozvedia aj o tom, ako súrodenci trpeli u susedy pani Slížikovej a aké vzrušujúce prázdniny prežili na horskom ranči u tety Moniky. 

Alena Penzešová má na konte okrem spomínaných publikácií aj leporelá Na dvore (2014), V lese (2014) a V Zoo (2014).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu