Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Novinka Ľubomíra Feldeka: Porcelánový pavilón

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Bratislave pokrstili novú knihu Ľubomíra Feldeka Porcelánový pavilón. Dielo, ktoré ilustroval Jozef Danglár, uviedla do života Katarína Cibulková a hostí celou prezentáciou sprevádzal Dado Nagy. O hudobnú atmosféru sa postarali Katarína Feldeková a Richard Šimurka.

Knižná novinka Porcelánový pavilón je súčasne rozprávkovým, esejistickým aj memoárovým dielom. Čitatelia v nej nájdu aj portréty Feldekových priateľov a obľúbených umelcov, Guillauma Apollinaira, Karola Kállaya, či Vincenta Šikulu a po prvý raz publikované preklady čínskeho básnika Li Pa, podľa ktorého básne celú knihu pomenoval. 

Porcelánový pavilón je po knihách O nákazlivosti šťastia (2009) a Keď vládzeš ísť, aj keď si musíš nadísť (2011) už treťou knihou fejtónov Ľubomíra Feldeka, ktorá vyšla vo vydavateľstve Ikar. V budúcnosti sa môžu čitatelia tešiť aj na jeho opätovnú knižnú spoluprácu s Danielom Brunovským.

"Po Čiernobielej knihe rozprávok sa teraz chystáme vydať niekoľko básnických kníh, ktoré budú zvláštne tým, že každú z nich zilustruje nejaký mladý výtvarník," povedal Ľubomír Feldek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu