Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pripravte svojich najmenších ešte pred školou: Poradíme, ako na to!

Pripravte svojich najmenších ešte pred školou Zobraziť galériu (2)
Pripravte svojich najmenších ešte pred školou (Zdroj: Photl.com, ipark.sk)

Obdobie detí tesne pred školou je veľmi náročné. Prežívajú v ňom bohatý odraz skutočnosti v podobe fantázie a svojich predstáv. Pomôcť im v tom môžete pri krásne farebne ilustrovanej knihe určenej priamo pre ratolesti v predškolskom veku. Prostredníctvom zábavných úloh sa predškoláci naučia premýšľať, riešiť jednoduché logické problémy, čítať, písať a počítať. Úlohy rozvíjajú dôvtip, zvedavosť a fantáziu. Navyše podporujú záujem o samostatnú tvorivú prácu.

Kniha Úlohy pre predškolákov je prvou učebnicou pre všetky deti, ktoré chcú zvládnuť úskalia čítania, písania a počítania, sú zvedavé a chcú sa v škole dobre učiť. Prvými učiteľmi detí bývajú najčastejšie rodičia, a práve tí nájdu v tejto publikácii špeciálne rady a odporúčania. Na to, aby ste mohli s knihou začať pracovať, vám postačia pastelky, ceruzka, guma a nožničky.

Táto zaujímavá a farebná publikácia pre deti vo veku 4 - 5 rokov ponúka kapitoly:

Rozvíjame pozornosť, pamäť a predstavivosť
Špeciálne úlohy a cvičenia, pomáhajúce rozvíjať pozornosť, zrakové a sluchové vnemy, pamäť, názorno-obrazné a logické myslenie. Grafické cvičenia rozvíjajú jemnú motoriku a koordináciu pohybov ruky.

Poznávame farby a ich odtiene
Zvláštne úlohy a cvičenia pomáhajúce upevniť si znalosť základných farieb a ich odtieňov, prehlbujúce postrehy a vnímanie detailov. Grafické cvičenia rozvíjajúce jemnú motoriku a koordináciu pohybov ruky.

Zoznamujeme sa s matematikou
Zvláštne úlohy a cvičenia, napomáhajúce pri osvojení si základných čísloviek, sčítania, odčítania, upevnia znalosti o veľkosti a tvare predmetov, pomôžu rozvíjať pozornosť a logické myslenie.

Učíme sa logicky myslieť
Špeciálne úlohy a cvičenia napomáhajúce rozvíjať pozornosť, zrakové a sluchové vnímanie, pamäť, názorno-obrazné a logické myslenie. Grafické cvičenie rozvíjajúce jemnú motoriku a koordináciu pohybov rúk.

Rozvíjame reč a myslenie
Špeciálne úlohy a cvičenia, napomáhajúce rozvoju myslenia, správnej výslovnosti a pamäti. Grafické cvičenie rozvíjajúce jemnú motoriku a koordináciu pohybov rúk.

Učíme sa rozprávať
Nasledujúce úlohy naučia dieťa správne a postupne skladať svoj ústny prejav, zostavovať základný opis podľa obrázkov a predmetov, ktoré ho obklopujú, úlohy rozširujú jeho slovnú zásobu, pomáhajú rozvíjať jeho myslenie a vnímanie.

Pripravujeme sa na písanie
Úlohy a cvičenia prispievajú k rozvoju jemnej motoriky ruky, upevňujú najjednoduchšie návyky kreslenia, šrafovania, čo tvorí základ prípravy na písanie.

Všetky cvičenia v knihe Úlohy pre predškolákov sú určené na spoločnú prácu dospelého a dieťaťa:
- vysvetlite dieťaťu, čo má v jednotlivých kolách urobiť
- skontrolujte, či dieťa úlohu správne splnilo
- nezabudnite dieťa pochváliť za akýkoľvek, hoci aj malý úspech
- nedopustite, aby sa dieťa príliš unavilo, mohlo by to vyvolať nechuť k ďalšej práci
- nechajte dieťa každú splnenú úlohu vysvetliť

Kniha Úlohy pre predškolákov sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk so zľavou 20 percent >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu