Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Putin si chce otvoriť účet v banke, na ktorú USA uvalili sankcie

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes v Moskve posúdil medzinárodné sankcie uvalené na Rusko kvôli kríze na Krymskom polostrove so stálymi členmi Rady bezpečnosti Ruskej federácie. Informoval o tom dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Bližšie podrobnosti o diskusii o sankciách uvalených Západom na Moskvu Peskov neuviedol. Okrem témy sankcií sa rokovalo aj o situácii na Ukrajine a spolupráci s medzinárodnými organizáciami. Účastníci schôdzky detailne posúdili proces normalizácie života na Krymskom polostrove po tom, ako sa stal subjektom Ruskej federácie.

Putin na zasadnutí uviedol, že ďalšie odvetné kroky Ruska ako odpoveď na americké sankcie nie sú potrebné. Rovnako navrhol zdržať sa zavedenia vízovej povinnosti pre občanov Ukrajiny. Upozornil, že by tým najviac utrpeli radoví Ukrajinci, ktorí cestujú do Ruska za prácou.

Ruský prezident tým reagoval na druhé kolo sankcií uvalených na Rusko Európskou úniou a vládou USA, ktorých terčom sú dve desiatky ľudí z Putinovho najbližšieho okolia a banky, ktoré ich podporujú. Moskva v reakcii zakázala vstup do Ruska deviatim americkým úradníkom a zákonodarcom.

V súvislosti s ruskou bankou, ktorá je tiež terčom reštrikcií, Putin oznámil, že si tam mieni otvoriť účet"Ak tomu dobre rozumiem, je to taká stredne veľká banka. Ja osobne som tam účet nemal, ale v pondelok to určite urobím," vyhlásil Putin podľa ruských agentúr.

Rovnako, ako zdôrazňujú ruské agentúry, s humorom Putin reagoval aj na uvalenie sankcií na jednotlivých ruských politikov - na zasadnutí bol prítomný aj predseda Štátnej dumy Sergej Naryškin, ktorého meno je na sankčnom zozname amerického ministerstva financií. 

"Od nich sa treba držať bokom, títo nás kompromitujú," upozornil Putin s úsmevom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu