Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tragédia vo Francúzsku: Horskú chatu zavalila skala, zomreli dve deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISOLA - Dve deti zahynuli v nedeľu v troskách horskej chaty pri alpskom lyžiarskom stredisku Isola na juhu Francúzska. Napísal to denník Daily Telegraph na svojej webovej stránke.

Chatu zavalila v dôsledku zosuvu pôdy veľká skala. K nešťastiu došlo krátko pred piatou hodinou ráno. "Stalo sa to v horskej chate na okraji dediny," spresnil starosta Isoly Jean-Marie Bogini. "Došlo k zosuvu. V dome sa nachádzalo sedem ľudí - päť dospelých a dve deti," dodal.

Niekoľkým členom dvoch rodín sa podarilo z chaty ujsť, dve deti vo veku sedem a desať rokov sa však nevedeli dostať von. 

Na záberoch z miesta nešťastia bolo vidieť, že sa trojposchodová chata po zosuve zmenila na kopu trosiek, píše Daily Telegraph. Podľa polície sa trom ľuďom podarilo z trosiek vyslobodiť svojpomocne, kým dvoch ďalších vytiahli záchranári.

Balvan sa najprv zrútil na cestu a následne sa odrazil smerom k horskej chate, postavenej z kameňa a dreva, spresnila polícia. Zosuv, v dôsledku ktorého chatu zavalila skala, pravdepodobne spôsobili dlhodobé prudké dažde a následný odmäk.

Osoby, ktorým sa podarilo z chaty vyslobodiť, previezli do nemocnice v meste Nice na juhofrancúzskom pobreží. Utrpeli ľahšie zranenia a šok, píše denník.

V roku 2009 zostala Isola úplne zablokovaná, keď príjazdové cesty zasypali tri lavíny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu