Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Anarchisti demolovali francúzske mesto: Zranili šesť policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzska polícia sa v sobotu v meste Nantes na západe krajiny dostala do potýčok so stovkami anarchistov, ktorí rozbíjali výklady, ničili autobusové zastávky a drancovali centrum mesta. Informovala o tom agentúra AP.

Pri konfrontáciách s približne 1000 "radikálmi", ktorí sa pridali k odhadovanému počtu 20.000 demonštrantov proti výstavbe letiska v regióne Loire-Atlantique, utrpelo zranenia šesť policajtov.

Polícia zatkla dovedna šesť ľudí. Francúzsky minister vnútra Manuel Valls uviedol, že delikventi sú zástancovia "radikalizovanej ultrapravice" a vedú "mestskú gerilovú" kampaň. "Sú to jedinci, ktorí sú veľmi násilní," povedal Valls pre francúzsku televíziu iTele TV.

Proti výstavbe letiska v Notre Dame-des-Landes bolo doposiaľ už niekoľko demonštrácií, niektoré z nich aj násilné, pripomína AP. V prípade výstavby ide o projekt podporovaný samotným francúzskym premiérom Jean-Marcom Ayraultom, rodákom z Nantes.

Odporcovia projektu vrátane poľnohospodárov, miestnych obyvateľov či politikov z radov Zelených namietajú, že letisko poškodí životné prostredie a pôjde o mrhanie verejnými peniazmi v časoch ekonomickej krízy, spresnila agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu