Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Komando prepadlo obrnené vozidlo a oslobodilo mafiána

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MILÁNO - Štvorčlenné ozbrojené komando dnes zaútočilo v talianskom Lombardsku na obrnené vozidlo väzenskej polície, pričom sa postaralo o útek mafiánskeho bossa. Jeho brata, jedného z členov komanda, pri tom zastrelili, informuje tlačová agentúra APA.

K prepadu došlo v Gallarate neďaleko mesta Varese. Útočníci použili voči posádke štipľavý, dráždivý sprej, aby následne niekoľkokrát vystrelili a spôsobili policajtom ľahšie zranenia.

Muž, ktorý sa tak dostal na slobodu, sa volá Domenico Cutri. Ide o 32-ročného predstaviteľa kalábrijskej mafie 'Ndrangheta, ktorý si vo väzenskom zariadení Busto Arsizio odpykával doživotný trest za vraždu istého Poliaka z roku 2006.

Väzenská stráž ho v inkriminovanom čase prepravovala z justičného paláca, kde sa zúčastnil na súdnom pojednávaní, späť do väznice.

Zvyšní členovia komanda ušli spolu s Cutrim na aute. Telo Cutriho brata Antonia sa našlo krátko po útoku pred nemocnicou v meste Magenta. Pomôcť sa mu však už nedalo, pri prestrelke totiž utrpel smrteľné zranenia. Po hľadaných osobách sa intenzívne pátra na celom severe Talianska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu