Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemastná zima naberá na sile: Pridá sa dážď a mrazivé teploty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počasie, ktoré vládne na území Slovenska posledné týždne, pripomína skôr oneskorenú jeseň, alebo priskorú jar. V nasledujúci týždeň nám však dá pocítiť, že zimným dňom ešte nie je koniec. K pochmúrne zamračenej oblohe sa pridá aj studený dážď a v noci klesnú teploty hlboko pod nulu.

Nad centrálnou Európou sa v pondelok sformuje rozsiahle frontálne rozhranie, ktoré ovplyvní počasie aj u nás. V pondelok bude oblačno až zamračené a od juhu sa bude na mnohých miestach vyskytovať dážď, na miestach od 1500 metrov to môže byť sneženie. Nočná teplota klesne na 7 až 2 stupne, zatiaľ čo cez deň sa vyšplhá na 4 až 9. Na horách sa bude teplota pohybovať okolo nuly a mohlo by tam napadnúť až 12 centimetrov nového snehu.

Podľa hydrometeorológov z SHMÚ začne v utorok do strednej Európy prúdiť chladnejší vzduch. Má byť oblačno až zamračené a opäť na mnohých miestach spŕchne. Od 1300 metrov sa možno potešia aj snehu. V noci teploty padnú na 6 až 1 stupeň, cez deň sa budú udržiavať medzi 4 až 9 stupňami.

V stredu nás potrápi prevažne silný vietor s rýchlosťou 2 až 7, na východe miestami okolo 9 m/s, ktorý by mohol v nárazoch dosiahnuť až 15 m/s (5 až 25, 30, 55 km/h). Dážď alebo prehánky sa budú vyskytovať už len miestami, od 700 metrov to môže byť aj sneženie. V noci klesnú teploty pod nulu. Na severe okolo -4 stupňov, na ostatných miestach 3 až -2 stupne. Cez deň sa budú pohybovať medzi 0 až 5 stupňami, na severe môže prevládať celodenný mráz.

Štvrtok by mal byť už o niečo jasnejší, no v noci musíme byť pripravený na poriadne mrazy. Teploty môžu klesnúť na -2 až -7 stupňov, na severe až na -12. Cez deň bude jasno až polojasno a ortuť teplomera sa vyšplhá na 0 až 5 stupoňov, na severe a miestami aj na východe bude citeľne chladnejšie, okolo -2 stupňov.

 Na piatok sa predpoveď v porovnaní so štvrtkom nemení. Nočné teploty klesnú na -2 až -7 stupňov, na severe -12 a cez deň opäť 0 až 5 stupňov, na severe a miestami na východe -2 stupne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu