Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Svet je plný tajomna: Päť záhad, ktoré zatiaľ nikto nevysvetlil!

Bermudský trojuholník Zobraziť galériu (5)
Bermudský trojuholník (Zdroj: livescience.com)

BRATISLAVA - Vo svete existuje kopec nevyriešených záhad, ktoré nedajú spávať tým najlepších mozgom našej planéty, ale bez väčšieho výsledku. Je totiž ťažké objasniť logicky niektoré paranormálne javy, alebo nájsť racionálne vysvetlenie toho, prečo sa dejú veci tak, ako sa dejú.

Stratená Atlantída

Svet je plný tajomna:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Existovala Atlantída alebo nie? O tomto bájnom ostrove s vyspelou kultúrou, ktorý sa prepadol do hlbín mora, napísal prvýkrát už filozof Platón. Ten sa odvolával na rozprávanie egyptského kňaza Solóna. Atlantídu vraj zničila mohutná prírodná katastrofa približne v roku 9600 pred Kristom.

Hoci existencia tohto kontinentu nebola nikdy presvedčivo potvrdená, vedú sa dodnes debaty o nej aj možnej polohe. Údajne by mala ležať niekde za Herkulovými stĺpmi, čiže tam, kde sa dnes nachádza Gibraltársky prieliv.

Ľudské chodidlá na pláži

V roku 2007 narazilo 12-ročné dievča počas prechádzky pozdĺž pláže na Jedediah Island v Britskej Kolumbii na pánsku tenisku. Zvedavosť mu nedala a pozrelo sa dovnútra. Našlo v nej ostatky ľudskej nohy. O šesť dní neskôr a 30 kilometrov ďalej na Gabriola Island sa objavila ďalšia noha. Avšak nepatrila k prechádzajúcemu nálezu.

O päť mesiacov neskôr, v blízkosti ostrova Valdes, lesní robotníci našli tretiu topánku. A opäť išlo o pravú nohu muža. O deväť mesiacov po prvom náleze bola objavená na ostrove Kirkland tentokrát pravá ženská topánka s nohou v rozklade.

Komu nohy patria a kde zostali zvyšné časti tiel je otázne.

Obrazce na planine Nazca

Svet je plný tajomna:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: int)

Civilizácii Nazca sa podľa portálu tn.cz pripisujú fascinujúce geoglyfy na povrchu Zeme. Ľudia z tejto civilizácie vytvárali gigantické obrazce pavúkov, opíc, žralokov i kvetín. Ich presnosť a mierky sú neuveriteľné.

Bermudský trojuholník

Oblasť ležiaca medzi Miami na Floride, Portorikom a Bermudami je známa ako Bermudský trojuholník alebo tiež diablov trojuholník. Údajne tam záhadne miznú lode. Ako typický prípad sa uvádza nevysvetlené zmiznutie 5 amerických bombardérov Grumman TBF Avenger.

Po rôznych meraniach magnetizmu v oblasti bolo zistené, že jeho hladina je na niektorých miestach pomerne vysoká. Zvýšený magnetizmus ovplyvňuje fungovanie elektroniky a kompasov (strelka neukazuje severný magnetický pól alebo sa otáča), čo by vysvetľovalo prečo tu lode často blúdia. Nevysvetlí to však úplne všetko.

Svet je plný tajomna:
Zobraziť galériu (5)

Čierna Dahlia

Svet je plný tajomna:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Wikipedia)

Elizabeth Shortová, ktorú prezývali Čierna Dahlia, bola zavraždená v roku 1947. Rozpolené telo mladej Američanky našli uprostred parku v Los Angeles. K tomuto činu sa prihlásilo asi šesťdesiat ľudí, ale napriek tomu sa túto vraždu nikdy nepodarilo objasniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu