Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mladý surfista (†19) zahynul po útoku žraloka: Už druhá obeť tento mesiac

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Devätnásťročného surfistu usmrtil dnes na západnom pobreží Austrálie žralok. Od začiatku mesiaca ide v tejto oblasti o druhú obeť tohto obávaného morského predátora. Informovala o tom agentúra AP.

Mladík vo chvíli, keď mu žralok zaútočil na nohy, surfoval s tromi priateľmi asi 100 metrov od brehu v oblasti Riecks Point. Priatelia ho odtiahli na pláž a napriek úsiliu záchranárov sa ho nepodarilo zachrániť. Mal vážne poranenia nohy a utrpel srdcový záchvat, spresnila miestna polícia.

Ťažkým zraneniam prakticky okamžite podľahol aj tridsaťpäťročný surfe, ktorého v oblasti napadol žralok 23. novembra. Žralok mu totiž pri náhlom útoku odhryzol ruku a kus nohy.

Úrady dnes okamžite uzavreli na 24 hodín všetky pláže v oblasti a začali útočiaceho žraloka hľadať. Zdroje neuviedli, aký druh žraloka mladíka napadol.

Pri pobreží Austrálie sa žraloky bežne vyskytujú, ale smrteľných útokov je pomerne málo. V posledných 50 rokoch majú žraloky pri Austrálii na svedomí v priemere len o niečo viac než jedného človeka ročne, dodala AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu