Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rozboril so zimomriavkami: Najsilnejší moment za posledné mesiace!

Sonička už rok bojuje s rakovinou. Jej otčim a bratia sa kvôli nej nechali ostrihať dohola. Zobraziť galériu (9)
Sonička už rok bojuje s rakovinou. Jej otčim a bratia sa kvôli nej nechali ostrihať dohola.

BRATISLAVA - Veľké gesto! Pred rokom bola Soničke Papajovej (10) diagnostikovaná rakovina lymfatických uzlín. Odvtedy dochádza do nemocnice prakticky každý týždeň. Vzhľadom na dlhú cestu a oslabenú imunitu dievčatka bolo potrebné jej rodičom zabezpečiť auto. Pri plnení tohto sna sa zároveň ukázalo, ako rodina drží pokope, hoci sa nevolajú všetci rovnako. Malí bratia aj otčim Pavol Chaban (33) sa totiž zo spolupatričnosti nechali ostrihať dohola. Moderátor Vilo Rozboril (46) netajil, že v tej chvíli prežil veľmi silné emócie.

Krutá správa! Vlani v novembri lekári Soničke Papajovej diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín. Jej takmer druhým domovom sa odvtedy stala nemocnica. Z Trstenej sa na onkológiu do Banskej Bystrice presúva prakticky každý týždeň. V zbernej sanitke je pritom plno iných pacientov, imunita dievčatka je slabá a cesta trvá aj hodiny. „Sonička by ako onkologický pacient mala mať osobitnú prepravu, ale keďže naše zdravotníctvo je v takom stave, v akom je...” poznamenala mama Tatiana.

Do veci sa preto vložila Soničkina kamarátka so svojou maminou a vysnívali Papajovcom – Chabanovcom auto. Keď štáb Modrého z neba plnil tento sen, zistil, že rodina dievčatka je úplne zomknutá a všetci držia spolu. Bez ohľadu na to, že nie všetci majú rovnaké priezvisko. Dokonca samotný otčim malej pacientky požiadal Vila Rozborila, aby mu oholil vlasy. Rovnako sa zachovali aj deti Marián (8) a Adam (5).

„Bol to pre mňa jeden z najsilnejších momentov Modrého z neba za ostatné mesiace. To, že to spravil otec, to mi prišlo možno prirodzené. Ale že to tak hrdinsky zobrali aj malí chalani, z toho sme mali všetci zimomriavky. Spolupatričnosť je obrovská vec,” povedal nám moderátor ku gestu, ktoré súviselo s tým, že Sonička kvôli chorobe prišla o vlásky.

„Je mi jedno, že niekto spochybňuje význam či úprimnosť Modrého z neba. Kašlem na tie pseudoargumenty. Ak cez televíziu a vďaka sponzorom dokážeme pomôcť rodinám s detskými onkologickými pacientmi, tak to za to stojí. A všetko ostatné sú pre mňa prázdne reči o ničom,” dodal Rozboril s ohľadom na nedávne internetové diskusie súvisiace so zrušením alebo ponechaním relácie na obrazovkách Markízy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu