Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vo väzení zomrel ukrajinský masový vrah: Na svedomí mal životy 52 ľudí!

Anatolij Onoprijenko
Anatolij Onoprijenko (Zdroj: internet)

KYJEV - Najobávanejší ukrajinský zločinec Anatolij Onoprijenko, ktorý mal ako sériový a masový vrah na svedomí životy 52 ľudí, z toho 11 neplnoletých, zomrel vo väzení v meste Žytomir. Informovala o tom dnes ukrajinská väzenská služba.

Onoprijenko terorizoval západnú a v strednú Ukrajinu šesť rokov - od roku 1989 až do svojho dolapenia v roku 1996. Jeho obeťami boli vidiecke rodiny alebo náhodní okoloidúci. Ako vražedný nástroj pri lúpežných prepadnutiach používal poľovnícku pušku, upravenú brokovnicu alebo sekeru.
      
Na súdnych pojednávaniach Onoprijenko tvrdil, že vraždiť mu prikázali akési "vonkajšie sily". Psychiatrická expertíza však preukázala, že v čase páchania vrážd bol príčetný.  
      
V roku 1999 ho ukrajinský súd odsúdil na trest smrti. Verdikt však kvôli moratóriu na trest smrti na Ukrajine nevykonali a súd ho zmenil na doživotný trest odňatia slobody.
      
Ako s odvolaním sa na ukrajinské úrady spresnila agentúra RIA Novosti, Onoprijenko zomrel dnes. Predpokladanou príčinou smrti 54-ročného "krvavého maniaka" bol infarkt.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu